Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Kad narastem želim biti...influencer

Sve je veći utjecaj influencera na djecu. Oni sudjeluju u oblikovanju njihove percepcije svijeta i djeluju na razvoj samopouzdanja. U svakodnevnom radu prepoznali smo važnu ulogu poučavanja učenika kako prihvatiti sebe i održati balans između online i offline aktivnosti. Kroz jasno strukturirane radionice, stvorili smo siguran prostor za učenike kako bi istraživali utjecaj poznatih influencera na društvenim mrežama. Izradom scenarija poučavanja, usmjerili smo njihov rad te ih poticali na analizu vlastitog identiteta i razumijevanje percepcije koju drugi imaju o njima. Nakon istraživanja influencera, učenici su se aktivno uključili u stvaranje vlastitog online sadržaja. Izradili su personalizirane avatare, snimili podcaste te napisali i objavili vlastite postove na društvenim mrežama. Ova interaktivna iskustva omogućila su učenicima da dožive ulogu influencera iz prve ruke, istovremeno razvijajući kritičko razmišljanje o vlastitom identitetu i medijskim utjecajima. Poticali smo refleksiju, dijalog i podržavali učenike u razvoju samopouzdanja. Ovakav pristup obrazovanju omogućuje učenicima da svjesno upravljaju svojim online identitetom, razvijaju kritičke vještine i održavaju ravnotežu između virtualnog i stvarnog života. Naša uloga je u poticanju samopouzdanja i digitalne pismenosti među učenicima, pružajući im alate za odgovorno sudjelovanje u digitalnom okruženju , te ponuda korištenja i primjene u radu kroz obradu i ponavljanje nastavnih sadržaja.

Ciljana grupa: učitelji, roditelji, ravnatelji

Potrebna predznanja: nisu potrebna

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Monika Pavić
OŠ Vladimir Nazor, Čepin
Croatia

Profesorica biologije kemije ,radi u OŠ Vladimir Nazor, Čepin. U svom radu sa učenicima koristi IKT tehnologiju ostvaruje suradnju sa kolegama,nastoji nastavu učiniti zanimljivom. Učitelj je savjetnik, koordinator eko škole radi sa studentima biologije.

Ingrid Propadalo
OŠ Vladimir Nazor,Čepin
Croatia

Ingrid Propadalo, rođena u Osijeku 16. svibnja 1987. godine. Diplomirala informatologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Nakon toga položila pedagošku izobrazbu i odradila pripravnički staž u osnovnoškolskoj knjižnici u Osijeku. Tijekom trajanja staža zaljubila se u taj posao. U rujnu 2015. godine zaposlila se u OŠ Vladimir Nazor, Čepin gdje i danas radi. Strast prema čitanju razvila je još u srednjoj školi dok je posuđivala literaturu pozitivne psihologije. Poticanje učenika na sport, čitanje, volontiranje, vlastito samopouzdanje, empatiju, društveno korisni rad i slično samo su neke od tema kojima se bavi u svojoj školi s učenicima.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC