Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
447KB

Kako koristiti AI na siguran način?

Sve što unesemo u AI alate pohranjuje se i koristi za njihovo daljnje ‘treniranje’ (bilo to uneseno u obliku teksta, prijenosa datoteke ili usmjeravanjem dodatnim upitima), a podaci korisnika mogu biti dijeljeni s trećim stranama. Nove tehnologije otvaraju mogućnosti za nove kompromitacije i oblike prijevare. Kako do toga ne bi došlo poslušajte naše predavanje u kojem ćemo vas informirati o dobrim praksama i sigurnosnim smjernicama na primjeru popularnog AI alata, a koje će vam pomoći u sigurnom korištenju AI alata u vašem okruženju.

Ciljana grupa: osobe koje koriste ili planiraju koristiti AI alate.

Potrebna predznanja: nisu potrebna predznanja

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Jakov Kiš
CARNET
Croatia

Jakov Kiš, stručni suradnik u Odsjeku za analitiku podataka iz područja kibernetičke sigurnosti u Sektoru Nacionalnog CERT-a. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. U CARNET-u radi od 2019. godine, a Sektoru Nacionalnog CERT-a pridružio se 2021. godine. Budući da je diplomirao na smjeru Nacionalne sigurnosti, odlučio se pridružiti timu Nacionalnog CERT-a kako bi se bavio kibernetičkom sigurnošću na nacionalnoj razini. U sklopu svog posla bavi se širenjem svijesti i znanja o kibernetičkoj sigurnosti, stvaranjem edukativnih materijala, vođenjem edukacija te raznim nacionalnim i međunarodnim suradnjama.

Žaklina Šupica
CARNET
Croatia

Žaklina Šupica diplomirala je informatiku i pedagogiju te magistrirala korporativno upravljanje informacijama. Zaposlena je u CARNET-a kao voditeljica Odsjeka za edukaciju i informiranje o kibernetičkoj sigurnosti u Sektoru Nacionalnog CERT-a, u čvorištu Rijeka. Radi na aktivnostima podizanja svijesti i edukacije o kibernetičkoj sigurnosti te poslovima savjetovanja o sigurnosnim politikama. Članica je projektnog tima koji se bavi razvojem pametne kibernetičke sigurnosti korištenjem AI alata te projektnog tima koji radi na implementaciji sustava kvantne komunikacije, na segmentu kvantne kriptografije.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC