Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

I za aplikaciju ima AI aplikacija

Generativna AI omogućuje stvaranje novih ideja, kreativnih rješenja i originalnih sadržaja koji mogu potaknuti inovacije u raznim područjima poput umjetnosti, znanosti, tehnologije, dizajna, ali i u samom nastavnom procesu. Osim što potiče nove načine razmišljanja i inspirira pojedinca da istraži nepoznate mogućnosti, razumijevanje njenih mogućnosti i ograničenja pomaže nam prepoznati kako najbolje iskoristiti potencijale koje pruža. Jedna je od mogućnosti i kreiranje vlastitih mobilnih aplikacija bez potrebe za kodiranjem. Nakon prikazanih vlastitih primjera iz prakse - ranije kreiranih aplikacija koje se koriste u nastavi kao potpora i/ili nadogradnja u učenju, polaznici radionice će se upoznati s funkcionalnostima i mogućnostima Glideapps alata za izradu aplikacija bez koda, sami izraditi jednu jednostavnu aplikaciju koristeći Glide Apps i objaviti je. Koristit će značajke za povratne informacije i prilagodbe u stvarnom vremenu, omogućujući korisnicima da vide trenutne promjene.

Ciljana grupa: aktivnost je namijenjena učiteljima i nastavnicima kao i ravnateljima koji imaju osnovna znanja korištenja računalom i mobilnim uređajima, a željeli bi iskoristiti nove mogućnosti koje pruža AI i kreirati aplikaciju prema svojih željama i potrebama

Potrebna predznanja: Nisu potrebna predznanja. Dovoljno je osnovno poznavanje rada na računalu.

Broj sudionika: 30 U slučaju da se ne uspijete prijaviti na navedenu radionicu, dođite sa svojim računalom i provjerite možete li ipak sudjelovati na radionici.

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Ella Rakovac Bekeš
I. gimnazija Osijek
Croatia

Nastavnica matematike u I. gimnaziji Osijek. Nakon stjecanja zvanja profesora matematike i informatike na Sveučilišnom odjelu za matematiku u Osijeku, stječe i zvanje magistrice znanosti na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Kao jedan od Scientix ambasadora za RH sudjeluje u brojnim pilot-projektima, te promovira i provodi veliki broj STEM aktivnosti. Sudjeluje na brojnim državnim i međunarodnim znanstvenim konferencijama i stručnim skupovima kao aktivni sudionik. Aktivno sudjeluje na međunarodnim Erasmus projektima, te projektima iz STEM područja, a najveći doprinos daje u području inovacije nastave primjenom tehnologije proširene stvarnosti i očuvanja nematerijalne kulturne baštine. Autorica objavljenih digitalnih obrazovnih sadržaja. Višegodišnja dobitnica nagrade MZO za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika. Promovirana u zvanje izvrsnog savjetnika.

Mirna Stojanović
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođena u Vinkovcima gdje završava Gimnaziju, a školovanje završava na Odjelu za matematiku u Osijeku kao profesor matematike i fizike. Nakon kratkog rada u osnovnoj školi zapošljava se u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića gdje i danas radi kao nastavnica matematike i fizike. U svojoj bogatoj karijeri bila je član radnih skupina za procjenu kvalitete udžbenika, dugi niz godina sudjeluje u vrednovanju ispita državne mature, te je izradila radne materijale u sklopu udžbenika jedne izdavačke kuće. Sudjeluje u brojnim aktivnostima od kojih su trenutno Škola budućnosti i Dron liga. Sa svojim učenicima sudjeluje na brojnim smotrama u državi, ali i inozemstvu. Sudjeluje u brojnim projektima, a posljednji u kojem je jedan od autora osvojio je nagradu na prvom festivalu Science on Stage u Republici Hrvatskoj. Predavač je na različitim razinama – od školske do međunarodne. Trenutno je u zvanju profesora savjetnika. Trenutna preokupacija je umjetna inteligencija i njezina integracija u nastavu matematike. Posjeduje Magic School AI Pioneer certifikate razine 1 i 2.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC