Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
9.0MB

Mitološki EKG uz AI

U A2 programu (Program potpore, obogaćenog i potpomognutog učenja) cjelodnevne nastave učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Drenje proučavali su slavensku mitologiju i uz pomoć alata generativne umjetne inteligencije izradili svoja idejna rješenja za međunarodno Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Tijekom interaktivnog izlaganja, objasnit ćemo na koji su način izradili “Magične mitološke kocke”. Pritom su za njihovu izradu i promidžbu koristili sljedeće alate: HeyGen, Audiobox Maker, Machine Translation, Canva Text to Image, Bing Image Creator i Chat GPT. Stručno povjerenstvo pohvalilo je i nagradilo njihov trud, rad i prezentaciju njihovog idejnog rješenja pri čemu su im pomogli alati generativne umjetne inteligencije. U kategoriji „Kreativni sat“ za učenike predmetne nastave, koja je ujedno bila najbrojnija, među 70-ak timova osvojili su treće mjesto, a njihove kocke pričalice sada koristimo s ostalim učenicima razredne i predmetne nastave u nastavi Hrvatskoga i stranih jezika, Povijesti, Informatike te u školskoj knjižnici. Uz pomoć MagicSchool AI alata, učitelji navedenih nastavnih predmeta i stručna suradnica školska knjižničarka izradili su nastavne pripreme kako bi uspješno ostvarili zadane ishode A2 programa cjelodnevne nastave koristeći nagrađene kocke pričalice. Tijekom različitih etapa sata, također su korišteni neki od AI alata za formativno vrednovanje učenika (Curipod i gotFeedback).

Ciljana grupa: učitelji, nastavnici, stručni suradnici

Potrebna predznanja: nisu potrebna

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Goran Podunavac
Osnovna škola Popovac
Croatia

Goran Podunavac je diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Informatika. U Osnovnoj školi Drenje i Osnovnoj školi Popovac zaposelen je na radnom mjestu učitelja informatike od 2007. godine. Koordinator je Erasmus+ i eTwinning projekata koji su dobili nekoliko nacionalnih i europskih oznaka kvalitete. Na temelju rezultata svoga rada s učenicima proglašen je Microsoftovim stručnjakom za inovativne edukatore (eng. Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert), a također je i ambasador za digitalne alate Wakelet i BookCreator. Osnivač je Facebook grupe Canva Hrvatska koja okuplja 4000 učitelja i stručnih suradnika.

Vlatka Štrk
Osnovna škola Drenje
Croatia

Vlatka Štrk diplomirana je knjižničarka i profesorica hrvatskog jezika i književnosti. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo radila je prt godina, a od 2104. godine zaposlena je kao stručna suradnica knjižničarka u Osnovnoj školi Drenje. Promiče osnovne vještine čitanja i pisanja provođenjem brojnih projekata (Moć slikovnica u emocionalnom opismenjavanju, Igre čitanja), ali i priključivanjem postojećim: Naša mala knjižnica, Stvarajmo eKreativno (1. nagrada 2020./2021.). Uvijek se rado odazove na provođenja radionica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u gradskoj knjižnici. U svojoj školi aktivno provodi eTwinningove projekte koji su nagrađeni europskom oznakom kvalitete, a educirala se i za rad s darovitim učenicima pri udruzi Klikeraj. Uspješno je završila edukaciju Biblioterapije i naučeno primijenjuje u radu s učenicima.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC