Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
728KB

VIRTUALNA DEBATA – Umjetna inteligencija (DA/NE)

Cilj radionice je polaznicima pokazati mogućnosti i primjenu alata Kialo: https://www.kialo-edu.com/ , a u svrhu provođenja virtualnih debata s učenicima na temu umjetne inteligencije. Kako bi polaznici što bolje razumjeli metodu i primijenili alat, u prvom dijelu radionice polaznici će se upoznati s Erasmus + projektom Green STEM (https://www.green-stem.eu ) u okviru kojeg se izrađuju vježbe iz područja umjetne inteligencije. Jedna od vježbi je Etika umjetne inteligencije u okviru koje se provode debate s učenicima u razredu s temama koje su povezane s primjenom umjetne inteligencije (npr: Ovaj dom vjeruje da bi trebalo zaustaviti razvitak pametnih automobila koji imaju sposobnost samostalne vožnje ili Ovaj dom vjeruje da je potrebno razvijati robote kao Sophie.) U drugom dijelu radionice će se polaznici podijeliti u grupe te će ih se uputiti u pravila provedbe debate. Teza debate će biti na temu umjetne inteligencije, a realizirat će se putem alata Kialo.

Ciljana grupa: Radionica je namijenjena učiteljima osnovnih škola i nastavnicima srednjih škola, ali i ostalima koji su zainteresirani za primjenu debate u nastavi.

Potrebna predznanja: Za pohađanje radionice nisu potrebna predznanja, a prijava u debatnu grupu na radionicu će se moći obaviti ranije, putem poveznice i/ili QR koda.

Broj sudionika: 30

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Saida Deljac
V. gimnazija Zagreb
Croatia

Trenutno obavlja poslove nastavnice informatike u V. gimnaziji Zagreb i u zvanju je izvrsni savjetnik. Zanimaju je inovativni načini učenja i podučavanja i primjena tehnologije u nastavi. Autorica je desetak digitalnih obrazovnih sadržaja i stručne literature iz područja informatike. Pohađala je i završila program prve generacije CARNetovog programa E-learning Management 2004. godine te program Course Design 2005.godine. Od 2015. do 2020. godine obavljala je poslove vanjske suradnica, savjetnice za informatiku i računalstvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu. Trenutno sudjeluje u Erasmus+ projektu Green STEM koji se bavi izradom digitalnih sadržaja na temu umjetne inteligencije.

MLADENKA BEROVIĆ
Prometno-tehnička škola Šibenik
Croatia

Mladenka Berović više od 30 godina obavlja poslove nastavnika računalstva u Prometno-tehničkoj školi Šibenik i ima status nastavnik-savjetnik. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje sveučilišta u Splitu i stekla zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike za automatiku. Trajno se educira u struci, a među ostalim edukcijama završila je i ELA-Carnetovu E-learning akademiju smjer Tutoring. U svom radu nastoji tradicionalne načine obrazovanja obogatiti inovativnim metodama, tehnologija joj je u tome osnovni alat. Svoja iskustva rado dijeli kroz radionice i prezentacije primjera dobre prakse. Sudjelovala je u projektu Škole za život i E-škole i održala niz predavanja iz tih projekata. Za vrijeme pandemije C-19 izradila je niz video-lekcija za srednje škole i bila član tima za izradu kurikuluma nastave informatike za SŠ. Godinama obavlja dužnost voditelja ŽSV i predsjednik je županijskog povjerenstva za natjecanje iz informatike. U svojoj školi sudjeluje u provedbi više projekata.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC