Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
50.4MB

UI alati za revoluciju čitanja

Iako živimo u modernom dobu, dobu umreženosti, interneta stvari, digitalizacije i umjetne inteligencije, čitalačke su kompetencije neizmjerno važne i temeljne za razvoj svih drugih kompetencija. Lošim rezultatima iz čitalačke pismenosti svjedoče i rezultati Programa međunarodnog ocjenjivanja učenika (poznatijeg kao PISA). Godine 2022. rednja uspješnost iz čitanja pala je za 10 bodova u regijama OECD-a. Kroz ovo interaktivno izlaganje bit će predstavljeno nekoliko alata umjetne inteligencije (ChatGPT, Bing Image Creator, Animated Drawings, Blockade Labs, Scroobly, SadTalker i Canva Magic Studio) i primjeri njihove kreativne uporabe u nastavi, odnosno stvaranja digitalnih sadržaja s pomoću UI alata, a u službi poticanja čitanja kod učenika. Na ovaj način učitelji jezika (materinjeg i stranog), knjižničari, učitelji razredne nastave, kao i učitelji informatike, mogu prikazane alate, uz vlastitu kreativnost, primijeniti u radu s učenicima kako bi ih osnažili u uporabi UI alata, razvijali njihovu kreativnost u stvaranju digitalnih sadržaja, a sve to u cilju poticanja učenika na - čitanje.

Ciljana grupa: učitelji informatike, učitelji hrvatskoga jezika, učitelji stranog jezika, učitelji razredne nastave, knjžničari

Potrebna predznanja: nisu potrebna nikakva predznanja

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Dalia Kager
Osnovna škola Eugena Kvaternika
Croatia

Učiteljica informatike koja nastoji povezati svjetove tehnologije, umjetnosti i obrazovanja u harmoničnu simfoniju inovacija. Kad ne poučava, puno piše i stvara - od udžbenika, priručnika, edukativnih materijala, pa do tech-kolumne u časopisu Modra lasta, a često je viđen gost na edukacijama za učitelje i nastavnike. Rado surađuje na projektima svih vrsta. Scientix je i Croatian Makers ambasadorica te ponosna članica udruga CroAI i MIPRO. U 15 godina rada u nastavi imala je priliku u svojim rukama držati nekolicinu nagrada za svoj doprinos unaprjeđenju obrazovanja.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC