Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pdf
65.5MB

Novi Microsoft Planner: Budućnost upravljanja radom škole

Cilj je radionice upoznati polaznike s novim Microsoft Plannerom, njegovim značajkama i mogućnostima, te načinima efikasnog korištenja za upravljanje radom u obrazovnom sustavu.

Novi Planner moderno je rješenje za upravljanje različitim vrstama zadataka, projekata i timova u Microsoft 365 okruženju. Uključuje umjetnu inteligenciju, automatizaciju, oblak i druge moderne tehnologije koje nam pomažu u organizaciji i optimizaciji radnih procesa. Novi Planner nasljednik je dosadašnjeg Plannera, ali ima i dodatne funkcionalnosti koje su preuzete iz Microsoft alata To Do, Lists i Project.

Na konferenciji Ignite u studenom 2023. Microsoft je najavio novi Planner koji je od početka 2024. godine dostupan svim korisnicima Microsoft preplate u aplikaciji Microsoft Teams. Mrežna i mobilna aplikacija novog Plannera očekuje se u proljeće 2024. i nudit će napredne mogućnosti upravljanja radom i iskustvima utemeljenima na umjetnoj inteligenciji - Microsoft 365 Copilotu.

Radionica će biti interaktivna i praktična, a polaznici će se prijaviti u alat Planner i raditi na konkretnim primjerima kako bi što bolje upoznali alat i njegovu korisnost za organizaciju poslovanja i suradnji unutar timova. Nakon radionice polaznici će u alatu Planner moći stvarati planove, dodjeljivati i upravljati zadatcima, te koristiti Planner s drugim Microsoft 365 aplikacijama.

Radionica će biti korisna osobama iz obrazovnog sustava koji upravljaju zadatcima, projektima i timovima, posebno za ravnatelje i voditelje školskih aktivnosti i projekata.

Nakon radionice polaznici će biti informirani o mogućnostima za daljnje usavršavanje i novostima alata putem posebnog Teams kanala koji će biti kreiran za sudionike radionice. Tamo će biti objavljena i anketa o zadovoljstvu i učinkovitosti radionice. Rezultati ankete bit će odmah vidljivi voditeljima radionice i sudionicima.

Ciljana grupa: Radionica je namijenjena osobama koje žele steći nove vještine i znanja koja će im pomoći u poboljšanju poslovanja i suradnje unutar svojih timova. Pogodna je za početnike, kao i za one koji već koriste Microsoft Planner, ali žele saznati novitete koje je Microsoft uveo u novi Microsoft Planner.

S obzirom na to da će na radionici biti navedeni primjeri iz prakse - poslovanja škole, radionica je posebno korisna osobama iz obrazovnog sustava čiji je opis posla upravljanje zadatcima, projektima i timovima, dakle, za ravnatelje, voditelje školskih aktivnosti i projekata, stručne suradnike, školske administratore, računovođe, tajnike i knjižničare.

Potrebna predznanja: • Osnovno poznavanje rada na računalu: Polaznici bi trebali biti upoznati s osnovnim funkcijama računala, uključujući korištenje miša i tipkovnice, upravljanjem datotekama i mapama, te osnovnim korištenjem interneta.

• Aktiviran Microsoftov račun: Polaznici bi trebali imati aktiviran Microsoftov račun koji je autentificiran putem AAI@EduHr korisničkog identiteta @skole.hr. Ovo omogućava pristup Microsoftovim alatima i uslugama.

• Osnovno znanje korištenja Microsoft Office 365 platforme: Polaznici bi trebali biti upoznati s osnovnim funkcijama i alatima Microsoft Office 365 platforme, uključujući Teams, Outlook i Edge.

• Pristup osnovnim Microsoftovim alatima i uslugama: Polaznici bi trebali biti u mogućnosti prijaviti se na svoj profil preko mrežnog preglednika Edge i pristupiti osnovnim Microsoftovim alatima i uslugama.

Broj sudionika: 30

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Vjera Barbir Alavanja
Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb
Croatia

Vjera Barbir Alavanja je stručnjakinja za obrazovnu tehnologiju (EdTech) s bogatim iskustvom u korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija te odnedavno i AI tehnologije u obrazovanju. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti u Splitu, nastavnički smjer matematike i informatike, te stekla zvanje profesora matematike i informatike. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu obavlja posao učiteljice informatike, školskog IT administratora i stručnjaka za tehničku i softversku podršku. Mentorica je učenicima za školsko, županijsko i međunarodno natjecanje iz informatike te članica Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz informatike. Treću godinu zaredom je među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima koji su primili nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također ističe se i kao predavač i voditelj radionica na mnogim stručnim vijećima, webinarima i konferencijama. Njezina strast za inovacijama odražava se kroz istraživanje i primjenu AI tehnologije, Microsoft i Google tehnologija i alata te razvoj mobilnih web aplikacija u području obrazovne tehnologije. Kontinuirano se usavršava pohađajući certificirane tečajeve za osobni i profesionalni razvoj. Ima priznanje Adobe Creative Educator, Book Creator Certified Author, Google Certified Educator, Microsoft Innovative Expert, Microsoft Educator Trainer, te za 2024. godinu MIE Fellow. Surađuje s zajednicom certificiranih edukatora od kojih dobiva podršku, pomoć i inspiraciju te korisne prilike za razmjenu primjera dobre prakse. Osnovala je Microsoft Teams grupu za MIEE iz Hrvatske i Facebook grupu 'Stručnjaci za inovativno obrazovanje' kako bi okupila entuzijaste koji koriste inovativne tehnologije u obrazovanju te ostale motivirala da je koriste.

Robin Rašperger
Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb
Croatia

Robin Rašperger diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu smjer karate. Od travnja 2022. godine obnaša dužnost ravnatelja Osnovne škole Ivana Gundulića u Zagrebu, gdje je ranije radio kao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture. Trenira karate 34 godine i nosioc je crnog pojasa 4. Dan. Postigao je zavidne rezultate kao natjecatelj, trener i predavač. Bio je prvak države u borbama za kadetski uzrast, sad je trener karatea u KK „Črnomerec“ i trener hrvatske karate reprezentacije u katama za mlađe uzraste. Također je učitelj skijanja i kondicijski trener. Aktivan je član Povjerenstva za zaštitu djece u sportu pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Sudjelovao je kao predavač na Sportskom učilištu Zagreb za trenere karatea, a sada je voditelj školovanja karate trenera Zagrebačkog karate saveza.

Redovito se usavršava na raznim seminarima i radionicama iz području kineziologije, odgoja i obrazovanja. Član je tima i sudionik projekta “Erasmus+KA2 Art@Heart”. Ističe svojom organizacijskom vještinom i iskustvom u vođenju timova, kao i svojom komunikativnošću, koja mu pomaže da uspostavi dobre odnose s kolegama i suradnicima. U funkciji ravnatelja škole je profesionalan, odgovoran i posvećen svom radu. Koristi IKT alate za efikasno upravljanje školskim procesima i komunikaciju s učenicima, roditeljima i osobljem.

Henrieta Herjavec Rubčić
Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb
Croatia

Henrieta Herjavec Rubčić je učitelj savjetnik s 25 godina iskustva, zaposlena u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu. Promovirana je u mentora 2017., a u savjetnika 2022. godine. Dobitnica je nacionalne nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike 2018./2019. i 2022./2023. godine. Primila je nacionalnu nagradu COMET 2013./2015. za uspješno vođenje Etwinning projekta COMENIUS. Od 2016. je koordinator Erasmus+ KA1 projekta „Internacionalizacijom i digitalizacijom do unapređenja konkurentnosti škole“, a od 2018. koordinator KA2 projekta Art@Heart. Od 2020. do 2023. bila je koordinator Erasmus+KA2 projekta M-Learning. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Europskom komisijom Hrvatska, pozvana je na sudjelovanje u radnoj skupini učitelja u Briselu i imenovana za ambasadora EU Teachers Panel za RH. Sudjeluje na raznim natjecanjima za učenike kao što su Lidrano i u raznim likovnim natječajima državnog i međunarodnog karaktera. U školi je koordinator za Erasmus projekte, organizator Dana Erasmusa i voditelj Erasmus+ skupine izvannastavne aktivnosti.

Sanela Škevin
Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb
Croatia

Sanela Škevin diplomirala je 2000. godine na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu obavlja posao učiteljice razredne nastave. Nastavu često izvodi izvan učionice, posjećuju muzeje, galerije i Botanički vrt s učenicima, te Sanela izvrsno surađuje s mnogim institucijama u njihovom okruženju. Primjeri dobre prakse iz njezine učionice često se dijele u raznim učiteljskim Facebook grupama. Osnivačica je i administratorica velike Facebook grupe “Volim TZK”, gdje se gotovo svakodnevno objavljuju sadržaji vezani uz predmet tjelesna i zdravstvena kultura. Godine 2020. bila je među najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima. Bavi se pisanjem pjesama i igrokaza za djecu. Već više od deset godina aktivno sudjeluje u školskim Erasmus plus projektima. Posljednje dvije godine bila je i koordinatorica Erasmus plus projekta “Wonders of Water in Science and Nature”. Ovaj projekt omogućava učenicima istraživanje prirode, izvođenje pokusa i razvoj ekološke svijesti. Sanela je također aktivna u drugim projektima te se bavi pisanjem. Mnogi njezini članci objavljivani su na Školskom portalu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC