Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Nova e-Matica

Sustav za upravljanje standardiziranim skupinama podataka e-Matica služi za evidenciju podataka o ustanovama, obrazovnim programima, djelatnicima i učenicima te izdavanje učeničkih svjedodžbi. Svake školske godine u sustavu se evidentiraju podaci 450 000 učenika i 75 000 djelatnika osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova. E-Matica se koristi u školama Republike Hrvatske od 2006. godine, a s razvojem novih tehnologija i promjenama u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske proizašla je potreba za razvojem novog sustava e-Matica.

Interaktivno izlaganje pružit će priliku sudionicima da se upoznaju s novostima koje ih čekaju u novoj e-Matici, a autorice će dati uvid u zakonske izmjene, planove za daljnji razvoj sustava i funkcionalnosti koje će se razvijati u budućnosti.

Ciljana grupa: Administratori imenika, ravnatelji, razrednici

Potrebna predznanja: Nije potrebno predznanje

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Nataša Lovrić
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Croatia

Nataša Lovrić zaposlena je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja od 2008. godine te je sudjelovala u razvoju Nacionalnog informacijskog sustava prijava za upis na visoka učilišta. Na poslovima vezanim uz informacijsku infrastrukturu u obrazovanju radi od 2013. godine. Tijekom tih godina aktivno je sudjelovala u razvoju e-Matice i Nacionalnog informacijskog sustava upisa u srednje škole. Bila je članica projektnog tima na projektu Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.

Nikolina Brcko
CARNET
Croatia

Nikolina Brcko zaposlena je u CARNET-u kao koordinatorica za sustav e-Matica. Završila je diplomski studij pedagogije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu čime je stekla naziv magistre pedagogije i magistre sociologije. Karijeru u CARNET-u započela je 2019. godine na CARNET-ovu Helpdesku za podršku obrazovnom sustavu, a zatim se zapošljava u odjelu Centri potpore u kojem koordinira aktivnosti vezane uz postojeći sustav e-Matice te vodi razvoj novog sustava e-Matica.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC