Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

BoF – e-OŠ upisi

Tema BoF-a su elektronički upisi u osnovne škole. Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole će uvodno biti kratko prezentiran te će se zatim pokrenuti tema potencijalnih nadogradnji sustava. Kroz raspravu će se ispitati zadovoljstvo i potrebe korisnika aplikacije za elektroničke upise. Očekivano trajanje BoF-a je 90 minuta, a ciljani sudionici su oni koji imaju iskustvo korištenja aplikacije: ravnatelji i administratori osnovnih škola te administratori županijskih upravnih odjela. Ove godine sustav za upise u osnovne škole koriste sve županije osim Grada Zagreba.

Ciljana grupa: Ravnatelji i administratori osnovnih škola, administratori županijskih upravnih odjela.

Potrebna predznanja: Iskustvo u korištenju sustava za elektroničke upise u osnovne škole.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Petra Gajšak
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Svoj dugogodišnji rad u CARNET-u započinje u podršci korisnicima prilikom uvođenja Državne mature, a zatim koordinira razne projekte informatizacije procesa u obrazovnom sustavu (poput e-Matice, e-Dnevnika, Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole). 2015. s pokretanjem CARNET-ovog strateškog projekta e-Škole prvi put preuzima ulogu koordinatora jednog EU sufinanciranog projekta. Kroz rad na pilot projektu e-Škole, a kasnije i drugoj fazi projekta, upoznaje se s pravilima i praksama provođenja EU sufinanciranih projekata velike vrijednosti što podrazumijeva odlično poznavanje administrativnih praksi, javne nabave, računovodstvenih praksi, vođenja ugovora s vanjskim dobavljačima, suradnje s provedbenim tijelima za EU projekte te izvještavanja prema istima. Usko surađuje s timom za administraciju te poznaje procese i način rada, procedure izvještavanja i cijeli obuhvat posla administracije EU projekata. Po potrebi i osobno odrađuje neke od poslova iz tog djelokruga poput praćenja potrošnje projektnog proračuna, plana nabave, definiranja potreba za realokacijama budžeta, izrade raznih pojašnjenja za provedbena tijela itd. Iskustvo stiče i kroz planiranje i provedbu drugih EU sufinanciranih projekata poput Erasmus+ projekata za mobilnost osoblja i projekta “e-Upisi - Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove”. Osim učenja kroz bogato radno iskustvo, o pravilima provođenja EU projekata i formalno se obrazovala kroz program osposobljavanja za “Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova”, s upisom u radnu knjižicu. Kao voditelj projekata u CARNET-u trenutno je, između ostalog, zadužena za Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole gdje kao voditelj usluge brine o dostupnosti usluge, nadogradnjama sustava i podršci korisnicima.

Dora Jakopić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Dora Jakopić voditeljica je tima za korisničku podršku u CARNET-u. Nakon tri godine rada kao agent na helpdesku u timu za podršku projektima, nastavlja svoj rad u ulozi voditeljice tima. Tim za podršku projektima pruža odgovore na upite vezane za projekt e-Škole i razvijenim uslugama (EMA, Edutorij, DOS CARNET sigma, CARNET data, CARNET info, potpis.carnet.hr) te za sustav za upise u osnovne škole.

Klara Mikolčić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Klara Mikolčić supervizor je CARNET-ovog helpdeska za podršku obrazovnom sustavu. Svoj rad započela je kao agent 2017. godine, a supervizor je postala 2022. godine. Tim Podrške obrazovnom sustavu pruža podršku korisnicima iz školstva za sustave e-Dnevnik, e-Matica, razne module e-Upisa (upisi u srednje škole, učeničke domove, dječje vrtiće), itd.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC