Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
12.0MB

AI u infomatici

AI za personalizirano ocjenjivanje i povratne informacije: AI se koristi za automatizirano ocjenjivanje testova, zadataka i eseja. Primjerice, AI alati mogu analizirati jezičnu strukturu eseja, provjeravati matematičke odgovore ili provoditi testove i pružati brze povratne informacije učenicima. Ovo omogućuje učenicima da odmah dobiju povratne informacije o svom radu, pomažući im u razumijevanju gdje su napravili pogreške i pružajući im smjernice za poboljšanje.

AI u podršci učiteljima: AI alati mogu pomoći učiteljima u planiranju nastave, pružanju prilagođenih materijala i prateći napredak učenika. Softveri mogu analizirati podatke o učenicima kako bi identificirali obrasce ponašanja, razumjeli njihove individualne potrebe i prilagodili nastavu prema tim potrebama. Na primjer, AI može preporučiti dodatne materijale za one koji napreduju brže ili prilagoditi pristup kako bi podržao one koji imaju poteškoće u određenom području.

Edukativni roboti za programiranje: Edukativni roboti koriste AI kako bi pomogli djeci da nauče osnove programiranja na interaktivan način. Ovi roboti omogućuju učenicima da stvaraju sekvence naredbi i algoritme te da ih vide kako se izvršavaju u stvarnom svijetu. Putem igre i praktičnog iskustva, djeca uče logiku programiranja, problematiku rješavanja i kreativno razmišljanje.

Ovi primjeri pokazuju kako se AI može integrirati u obrazovanje djece različitih dobnih skupina kako bi se prilagodio individualnim potrebama, pružio brži povrat informacija i potaknuo interaktivno učenje.

Ciljana grupa: učitelji informatike, matematike, zaljubljenici u umjetnu inteligenciju

Potrebna predznanja: Nema potrebnih predznanja, ovo izlaganje je odskočna daska onima koji se žele upustiti u novu sferu učenja i poučavanja. Treba vremena za istraživanje, učenje novih stvari, ali kad znate da ćete novitetima pridobiti učenike, onda sve to vrijedi svake istražene minute i sata.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Marija Zubec
Osnovna škola Žitnjak
Croatia

Marija Zubec, zaposlenica je Osnovne škole Žitnjak od 2007. godine na radnom mjestu učiteljice informatike. Od 2016. godine je učiteljica mentorica, a od 2021. učiteljica savjetnica. U svom radnom vijeku ima odrađen velik broj projekata, što su učenici prepoznali kao kvalitetnu osobinu učiteljice, da se radi nešto novo i drugačije. Bila je mentorica učenicima na županijskim natjecanjima iz informatike. 2017. godine, na tadašnjem CUC-u u Dubrovniku, održala je interaktivno izlaganje o svojim projektima, a 2021. u Šibeniku o Novim načinima rada s učenicima za vrijeme lockdown-a. Održala je predavanje na ŽSV-u informatike i logopeda o radu na projektima. 2021. i 2022. godine bila je jedna od organizatorica i voditeljica Globalnog šahovskog festivala kojeg je podržala i AZOO. 2022. godine potpisuje ugovor za suradnju s Institutom za razvoj obrazovanja. U autorskom je timu za udžbenike iz informatike za razrednu nastavu u sklopu cjelodnevne škole. O svom radu pisala je u brojnim objavljenim člancima.

Siniša Režek
Osnovna škola Žitnjak
Croatia

Siniša Režek, profesor savjetnik, mag. edu. mat. i fiz., pred., hrvatski je osnovnoškolski i srednjoškolski profesor, predavač na Sveučilištu, te međunarodni šahovski sudac. Predaje matematiku i fiziku u osnovnim školama u Zagrebu od 2003. Intenzivno se bavi edukacijskom znanošću još od ranih studentskih dana. Državni stručni ispit za profesora matematike i fizike polaže 2005. u Zagrebu. Od 2011. promoviran je više puta u zvanje profesor mentor, a od 2021. je profesor savjetnik. Od 2008. izabran je više puta u nastavno zvanje predavač za znanstveno područje prirodnih znanosti, znanstveno polje matematika (Metodika matematike), Sveučilište u Zagrebu, te postaje stalni vanjski suradnik Učiteljskog fakulteta. Predaje kolegije Metodika početne nastave matematike I, II i III i IV, te Šah u osnovnoj školi I i II. Aktivno piše za brojna strukovna glasila, te sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama. Sa predavanjima i metodičkim radionicama sudjelovao je na 127 stručnih skupova. Autor je 5 knjiga, 1 DVDa, 62 stručnih radova s temama iz matematike, fizike i šaha, te recenzent sveučilišnog udžbenika. Održao je 36 predavanja s temama iz matematike, fizike i šaha u cijeloj obrazovnoj vertikali. 2021. i 2022. godine bio je jedan od organizatora i voditelja Globalnog šahovskog festivala kojeg je podržala i AZOO.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC