Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
42.5MB

Kreativnost s umjetnom inteligencijom

Umjetna inteligencija je sveprisutna u našem svijetu. Njezin utjecaj na obrazovanje je neizbježan. Canva Magic Designer je alat za dizajn koji koristi umjetnu inteligenciju (AI). Ako ste spremni za novu avanturu u CANVA svemiru, dobrodošli u MagicStudio! Ova radionica pruža sudionicima priliku za istraživanje i usvajanje novih alata pokrenutih umjetnom inteligencijom (AI), a s ciljem dizajniranja vizualnih sadržaja. Ciljevi radionice usmjereni su na poticanje kreativnosti sudionika te olakšavanje procesa dizajniranja kroz inovativne funkcionalnosti Canva MagicDesigner alata. Sudionici će stjecati razumijevanje o optimizaciji dizajna kroz prednosti umjetne inteligencije te razvijati praktične vještine koje će odmah moći primijeniti stvarajući raznovrsne i atraktivne vizualne sadržaje koji oduzimaju dah. U uvodnom dijelu, voditelji će prezentirati alat uz konkretne primjere primjene u obrazovanju (CANVA lessons). Zatim će sudionike upoznati sa sučeljem i funkcionalnostima alata te osnovnim koracima za optimizaciju dizajna koristeći prednosti umjetne inteligencije uključujući prepoznavanje slika, automatsko generiranje prijedloga za raspored elemenata, prilagodbu stila dizajna prema preferencijama, generiranje teksta, generiranje fotografija/videa na temelju teksta, te prilagoditi sadržaj ciljanoj publici. U drugom dijelu radionice, sudionici će naučiti iskoristiti prednosti umjetne inteligencije za optimiziranje dizajna. Samostalno će eksperimentirati s alatom, stvarati vlastite vizualne sadržaje i dijeliti ih s ostalima. Biti će podijeljeni u manje grupe kako bi zajedno kreirali vlastite digitalne sadržaje. Ovakva dinamika potaknut će suradnju i razmjenu ideja. Voditelji će pružati podršku, pratiti napredak polaznika te davati povratne informacije o postignućima. U završnom dijelu, sudionici će prezentirati radove koje su samostalno kreirali. slijedi brainstorming o primjeni umjetne inteligencije u dizajnu, rasprava o prednostima i izazovima te razmjena ideja o mogućim primjenama u budućnosti. Voditelji će podijeliti resurse i savjete za daljnje istraživanje, provesti anketu kako bi dobili povratne informacije o radionici te naglasiti važnost svijesti o potencijalnim nedostacima umjetne inteligencije, budući da konačna odgovornost za prilagodbu i pregled materijala ipak ostaje u rukama korisnika.

Ciljana grupa: nastavnici, učitelji, stručni suradnici

Potrebna predznanja: Sudionici bi trebali imati osnovno znanje o uporabi računala i rada s online alatima. Bit će im potreban email račun kako bi se mogli registrirati na CANVA platformu.

Broj sudionika: 15

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Mirjana Gaćina Bilin
Zdravstvena škola
Croatia

Mirjana Gaćina Bilin, po struci profesorica matematike i informatike, zaposlena je u Zdravstvenoj školi u Splitu, napredovala je u zvanje savjetnika. U školi je imenovana za administratora resursa, ispitnu koordinatoricu za državnu maturu te e-škole koordinatoricu. Organizator je i voditelj projekata "Stazom zdravlja do znanja" te "Šumsko blago", CIMAJ “Per Zdravstvena Ad Astra” a u školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi web dizajneri“. Uključena u timski rad u planiranju projekata na školskoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini s ciljem popularizacije znanosti, zdravlja i baštine. Redovito objavljuje digitalne obrazovne sadržaje i stručne članke, održava radionice i predavanja na svim razinama. Održala je i čitav niz tečajeva, predavanja i radionica za polaznike u sklopu međunarodnih Erasmus+ KA1 tečajeva za nastavnike o digitalnim kompetencijama u suvremenom školskom sustavu (Teacher Trainer za Erasmus+ tečajeve u Hrvatskoj) . Organizirala je i provela čitav niza radionica uživo državnog projekta “e -Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”. – II. faza programa (Školska knjiga i CARNET). Posvećena stalnom profesionalnom usavršavanju radi praćenja najnovijih trendova u području obrazovanja i tehnologije. Nagrađivana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja - tri puta za redom prepoznata kao jedna od 500 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj.

Marija Jurišić Šarlija
Zdravstvena škola
Croatia

Marija Jurišić Šarlija zaposlena je u Zdravstvenoj školi u Splitu kao nastavnica matematike i fizike. U nastavi primjenjuje inovativne metode i tehnike kako bi potaknula veći angažman učenika. Napredovala u zvanje savjetnika 2021. godine. Nagrađivana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja - pet puta za redom prepoznata kao jedna od 500 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj. Odabrana je 2021/2022. godinu za Microsoft Innovative Educator Expert (za izvanredno korištenje tehnologije u obrazovnom procesu). Uključena u timski rad u planiranju projekata na školskoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Redovito objavljuje digitalne obrazovne sadržaje i stručne članke, održava radionice i predavanja na svim razinama. Posvećena stalnom profesionalnom usavršavanju radi praćenja najnovijih trendova u području obrazovanja i tehnologije.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC