Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
14.1MB

Ružička asistent

Osijek je jedini hrvatski grad koji je bio dom dvojici nobelovaca, Lavoslavu Ružički i Vladimiru Prelogu. Obojica su svoje prve znanstvene korake načinila u Osijeku i osječkim školama. Upravo zbog toga odlučili smo kreirati platformu Ružička asistent namijenjenu učenicima s teškoćama. Time želimo ohrabriti učenike i pokazati im da je i nobelovac Ružička bio jedan od njih osječki osnovnoškolac, a postigao je ono najviše. Platforma će učenicima pripomoći u pripremi za nastavu, u vježbi, svladavanju novih sadržaja, ali i u organizaciji vremena. Nakon što učenici zajedno s nastavnicima zadaju zadaće koje trebaju izvršiti, aplikacija Ružička asistent će ih podsjećati na to kroz dan. Ružičkin avatar vodit će učenike kroz platformu te će učenici koristiti alate na koje su naviknuli u dosadašnjem radu. Aplikacija Snapchat će poticajno koristiti učenicima jer je to svakodnevno korištena aplikacija za komunikaciju i kreiranje jednostavnih video sadržaja, također koristit će aplikaciju CapCut za izradu video materijala pri rješavanju zadanih zadataka. Učitelj će postavljati zadatke u tekstualnom i zvučnom obliku kako bi učenik mogao samostalno odlučiti na koji će način koristiti učiteljevu uputu. Učenik također na postavljene zadatke može odgovoriti i pismeno i glasovno. Učitelj potiče učenike na usmeno izražavanje zbog vježbe boljeg govorenja. Učenici će koristiti alate pomoću kojih će lakše organizirati vrijeme te pomoću kojih će lakše pratiti izvršavanje radnih zadataka. U platformu će biti potrebno integrirati i umjetnu inteligenciju jer će učenici unutar nje moći postavljati pitanja te na njih dobivati odgovore. Nastavnici će također imati pristup platformi te će moći pratiti napredak učenika u ostvarenju zadanih zadataka, a također će im moći i zadavati nove zadatke.

Ciljana grupa: Interaktivno predavanje namijenjeno je nastavnicima osnovnih škola te drugim zainteresiranima.

Potrebna predznanja: Potrebna je osnovna razina informatičke pismenosti za praćenje interaktivnog predavanja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Monika Pavić
Osnovna škola Vladimir Nazor, Čepin
Croatia

Monika Pavić profesorica je Biologije i Kemije u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Čepinu. Voditeljica županijskog stručnog vijeća učitelja biologije Osječko-baranjske županije, trenutno u zvanju učitelja savjetnika. U svom radu redovito primjenjuje IKT tehnologiju te rado pohađa stručna usavršavanja koja joj omogućavaju napredak u radu. Mentorica učenicima na županijskoj i državnoj razini natjecanja.

Hrvoje Pavić
Osnovna škola Vijenac, Osijek
Croatia

Hrvoje Pavić magistar edukacije Povijesti i Hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Vijenac u Osijeku. Apsolvent doktorskog studija Povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izabran u zvanje učitelja mentora. Redovito se stručno usavršava u primjeni IKT tehnologije u nastavi te u turizmu i kulturnoj baštini.

Kristina Rajlić
Osnovna škola Vijenac, Osijek
Croatia

Kristina Rajlić profesorica je Biologije i Kemije u Osnovnoj školi Vijenac u Osijeku. U radu s učenicima redovito koristi digitalnu tehnologiju. Stručno se educira iz matičnog predmetnog područje, a također i u primjeni digitalnih tehnologija u nastavi.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC