Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
4.7MB

AI i video

Umjetna inteligencija snažno utječe na obrazovanje i na percepciju svijeta, kako učitelja tako i učenika. Postoje brojni alati generativne umjetne inteligencije koji stvarajući vlastiti sadržaj mijenjaju način na koji učimo i podučavamo. Jedan takav primjer je mogućnost izrade videozapisa profesionalnog izgleda u samo par minuta. Videozapisi koriste učiteljima pri stvaranju vlastitih video lekcija kako bi učenici lakše usvojili nastavne sadržaje, ali mogu poslužiti i učenicima koji tako postaju kreatori obrazovnih sadržaja razvijajući svoju kreativnost.

Prvi dio prezentacije usmjerit će se na detaljan prikaz procesa kojim su učitelji stvarali svoje edukativne materijale pomoću inovativnog alata Fliki. Bit će istaknuto kako su učitelji koristili tehnologiju pretvaranja teksta u video kako bi olakšali stvaranje obrazovnih sadržaja bez potrebe za snimanjem ili voiceoverima. Kroz četiri ključna koraka – unos teksta, odabir i prilagodbu AI glasa, dodavanje vizuala iz opsežne medijske knjižnice te preuzimanje konačnog videa – sudionici će imati uvid u praktičnu primjenu ovog inovativnog alata.

U drugom dijelu prezentacije, naglasak će biti stavljen na to kako su učenici, nakon što su vidjeli primjenu ovog alata u praksi, počeli samostalno stvarati vlastite edukativne materijale. Kroz iste četiri koraka koji su prethodno prikazani, učenici će biti motivirani i potaknuti da iskoriste mogućnosti Fliki AI alata za stvaranje personaliziranih obrazovnih resursa. Pritom će se naglasiti važnost samostalnosti i kreativnosti u procesu stvaranja, potičući učenike da prilagode sadržaje prema svojim vlastitim potrebama te potrebama svojih vršnjaka.

Zaključni dio prezentacije istaknut će revolucionarnu ulogu Fliki AI alata u procesu stvaranja obrazovnih materijala, ističući njegovu pristupačnost, brzinu i jednostavnost upotrebe za sve učitelje. Ovaj alat ne samo da potiče inovacije u području obrazovanja, već i naglašava značaj tehnologije u obogaćivanju iskustva učenja.

Ciljana grupa: Učitelji/ce i profesori/ce osnovnih i srednjih škola.

Potrebna predznanja: Nisu potrebna predznanja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Tomislav Leček
III. osnovna škola Varaždin
Croatia

Nakon završetka studija na Fakultetu organizacije i informatike, smjer Informacijski sustavi zapošljava se u III. osnovnoj školi Varaždin gdje radi već 22 godina. Tijekom 2019.postaje učitelj savjetnik. Osim obrazovanja u osnovnoj školi radi kao voditelj smjera web i grafički dizajner te je predavač informatičkog marketinga u školi za obrazovanje odraslih, Ivora - škola informatike gdje je autor nastavnih materijala i skripti. Niz godina sudjeluje u radu Centra izvrsnosti informatike i robotike Varaždinske županije. Sudjeluje i projektima "Generacija NOW" te "Croatian Makers ligi".

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC