Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

DOS iz moje perspektive

/

Ciljana grupa: Nastavnici, ravnatelji i ostali zainteresirani za temu.

Potrebna predznanja: Nisu potrebna predznanja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Ivana Vugdelija Tičarić
CARNET
Croatia

Ivana Vugdelija Tičarić radi u CARNET-ovom Sektoru za podršku obrazovanju od 2012. godine. Svoj doprinos ostvaruje kroz sudjelovanje u raznim CARNET-ovim i EU projektima koji se fokusiraju na razvoj obrazovnih aktivnosti usmjerenih na primjenu digitalne tehnologije u obrazovnom procesu. Od 2014. intezivno radi na osmišljavanju i izradi digitalnih obrazovnih sadržaja te programskih rješenja koja podržavaju izradu istih.

Ivan Cvirn
Blenda
Croatia

Ivan Cvirn je direktor fotografije, snimatelj i producent. Kao fotoreporter večernjeg lista počeo je raditi prije punih 31 godinu, prije završetka srednje škole. Skitanje i snimanje ga je odvelo na HRT gdje je proveo nepunih 9 godina i kad je shvatio da ga veliki sustav kreativno sputava napušta televiziju i osniva svoju nezavisnu produkcijsku tvrtku s kojom zadnjih 20 godina uspješno radi kao snimatelj i producent. Uspješno surađuje s TV i produkcijskim kućama s 5 kontinenata i 30-ak država. Sudjelovao je u produkciji 4. najgledanije TV serije svih vremena na svijetu snimane u Hrvatskoj, producirao više projekata preživljavanja u prirodi za USA i EU producente. Najviše uživa raditi s dugogodišnjim suradnicima – prijateljima, biti u prirodi i izražavati se u dokumentarnim formama. Snima u zraku, pod vodom, sa skija. Jako je ponosan na film DNEVNIK POBJEDNIKA – obitelj Kostelić, koji je sniman punih 8 godina. Dobitnik je više međunarodnih filmskih nagrada. Tijekom 9 mjeseci 2023. godine, u ulozi producenta, sudjelovao je u izradi 14 CARNET DOS-ova – izradio i objavio ukupno 349 video lekcija.

Ljerka Čulina
CARNET

Ljerka Čulina zaposlena je u CARNET-u kao voditeljica Službe za istraživanje i razvoj digitalnih obrazovnih tehnologija u nastajanju. U CARNET-u je od 2006. godine od kada se intenzivno bavi razvojem i implementacijom inovativnih pristupa obrazovanju s naglaskom na učinkovitu implementaciju tehnologije u procese učenja i poučavanja. Ima višegodišnje iskustvo rada u organizaciji konferencija i natjecanja u primjeni tehnologije u obrazovanju, uredništvima obrazovnih mrežnih stranica te na EU projektima u području obrazovanja. U sklopu druge faze nagrađenog projekta e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola vodila je projekte razvoja digitalnih obrazovnih sadržaja – DOS i scenarija poučavanja, a tijekom pilot projekta vodila je razvoj portala e-lektire. S ciljem poticanja razvoja okruženja u svijetu naprednih tehnologija u kojem je učenje kontinuirani tok spoznaje, znanje i rasta, a dobrobit svih uključenih prirodno stanje održala je niz radionica i predavanja vezanih za specifične izazove i načine primjene digitalnih tehnologija u obrazovanju.

Matilda Bulić
Školska knjiga

Matilda Bulić svoj je profesionalni put započela kao učiteljica hrvatskog jezika u osnovnoj školi, a sada već 17. godinu radi u nakladništvu na vodećim pozicijama s kratkim odmakom na poslovima poslovnog konzultanta. Sudjelovala je na međunarodnim konferencijama o mogućnostima poboljšanja uvjeta obrazovanja u europskim zemljama te mnogim seminarima i edukacijskim radionicama s područja komunikologije, prezentacijskih vještina, tehnologije u obrazovanju te psihologije i menadžmenta u nakladništvu i obrazovanju. Održala je više od 2000 predavanja na školskim, županijskim i državnim razinama. Autorica je tečajeva iz područja komunikacijskih i prezentacijskih vještina te aktivnog učenja. Predsjednica je Programskog vijeća Akademije znanja, prvog certificiranog programa stručnog usavršavanja za učitelje, nastavnike i ravnatelje te voditeljica razvoja aplikacije Asistent, prve aplikacije za podršku učiteljima.

Gordana Benat
Profil Klett
Croatia

Gordana Benat zaposlena je u Profil Klett izdavačkoj kući kao voditeljica odjela edukacije gdje provodi niz obrazovnih projekata stručnog usavršavanja nastavnika i izrade digitalnih obrazovnih sadržaja uz primjenu najnovijih trendova u obrazovanju. Od 2005. godine bavila se područjem primjene digitalne tehologije u obrazovnom procesu kroz razne oblike podrške obrazovnim djelatnicima. Sudjelovala je u provedbi brojnih istraživanja primjene digitalne tehnologije u obrazovnom procesu te je vodila niz europskih projekata u području primjene digitalne tehnologije u nastavi.

Ante Kožul
Osnovna škola Ivana Meštrovića, Zagreb
Croatia

Ante Kožul profesor je geografije i povijesti. Autor je osnovnoškolskih udžbenika iz geografije, ispita znanja iz prirode i društva i recenzent udžbenika iz povijesti. Recenzent je digitalnih obrazovnih sadržaja, scenarija poučavanja, interaktivnih videolekcija i interdisciplinarnih digitalnih obrazovnih sadržaja izrađenih u sklopu CARNET-ovog projekta “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”. Od 2023. član je NCVVO-ove skupine za vrednovanje nacionalnih ispita u osmome razredu osnovne škole iz geografije i povijesti. Doktorirao je povijest 2023. na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu. Tijekom poslijediplomskog studija razvio je poseban interes za teme hrvatskog iseljeništva s naglaskom na političko djelovanje hrvatskog iseljeništva nakon Drugog svjetskog rata. Rezultate dosadašnjih istraživanja prikazao je u više znanstvenih i stručnih radova te na domaćim i međunarodnim znanstveno-stručnim konferencijama.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC