Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Može li AI zamijeniti ravnatelja u kriznim situacijama?

Može li umjetna inteligencija zamijeniti ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova posebno u kriznim situacijama?

Ravnateljice osnovnih škola predstavit će mogućnosti integracije umjetne inteligencije (AI) u odgojno-obrazovnom radu i djelokrugu rada ravnatelja, predstaviti i usporediti rezultate korištenja različitih chatbotova umjetne inteligencije u kriznim situacijama s kojima su se suočile, istaknuti prednosti i nedostatke korištenja kao podrške u upravljanju i rješavanju kriznih situacija, predstaviti stavove učitelja o korištenju AI u radu i potaknuti diskusiju koliko se možemo osloniti iskustva korištenja umjetne inteligencije u školama poštivajući propisane specifične zakonodavne okvire obrazovnog sustava.

Zainteresirani sudionici će doprinijeti svojim iskustvima i prijedlozima o korištenju umjetne inteligencije u radu, istražiti prednosti, izazove i etičke aspekte korištenja umjetne inteligencije kako bi podržali ravnatelje i odgojno-obrazovne djelatnike.

Ciljana grupa: učitelji, nastavnici, ravnatelji, predstavnici CARNeta, predstavnici MZO-a, predstavnici AZOO-a

Potrebna predznanja: Nisu potrebna predznanja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Đurđica Babić
OŠ "Mijat Stojanović"
Croatia

Đurđica Babić je ravnateljica Osnovne škole „Mijat Stojanović“ u Babinoj Gredi od 2014. godine. Na Filozofskom fakultetu u Osijeku 2006. godine diplomirala je na studiju hrvatskog jezika i književnosti i knjižničarstva, a 2019. godine na Sveučilištu u Zadru završila poslijediplomski specijalistički studij Vođenje i upravljanje odgojno- obrazovnom ustanovom. Od lipnja 2023. napredovala u zvanje ravnatelja mentora. Piše i provodi projekte,u školi organizira i vodi pub kvizove za učenike i članove lokalne zajednice, uređuje i vodi školske profile na društvenim mrežama, a u slobodno vrijeme sudjeluje na pub kvizovima.

Marija Klarić Brdarić
OŠ Ivana Martinovića Štitar
Croatia

Marija Klarić Brdarić trenutno radi kao ravnateljica u OŠ Ivana Martinovića u Štitaru. Diplomirala je 2008. na Filozofskom fakultetu u Osijeku te je stekla titulu profesora hrvatskog jezika i književnosti i diplomiranog knjižničara. Od 2007. radi kao knjižničarka u štitarskoj školi. Majka je dva dječaka i supruga jednog muža, voli svoju obitelj, svoj posao, prijatelje, Sejranovića, CUC i druženja.

Vlasta Pavlović Elez
OŠ Bartola Kašića Vinkovci
Croatia

Vlasta Pavlović Elez srednju školu i studij završila je u Osijeku. Stekla je zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti i diplomiranoga knjižničara na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Radila je kao učiteljica hrvatskoga jezika, nakon toga kao stručna suradnica knjižničarka, a od 2022. godine je ravnateljica Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima. Kao osobne kompetencije i vještine izdvaja motiviranost i predanost u radu, iskustvo u organizaciji i radu na projektima, sposobnost prilagođavanja multukulturalnim sredinama i komunikacijske vještine.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC