Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Od entuzijasta do karijere u kibernetičkoj sigurnosti

U svijetu brzorazvijajućih tehnologija, pojavljuju se i nove kibernetičke prijetnje, što dovodi do veće potrebe za stručnjacima iz kibernetičke sigurnosti koji će obraniti naš digitalni prostor. Razvijanje vještina i talenta kreće već u školskim klupama, gdje mlade upoznajemo s praktičnim zadacima i izazovima iz područja kibernetičke sigurnosti. Iskustvom s nacionalnih i međunarodnih CTF (eng. Capture the Flag) natjecanja, vjerujemo kako je igrifikacija idealna metoda razvoja budućih kibernetičkih stručnjaka. Osim natjecanja, Nacionalni CERT i CARNET provode brojne aktivnosti podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti, kao što su radionice i edukacije za mlade, izdavanje brošura te sudjelovanje na sajmovima i konferencijama, a sve s ciljem podizanja kompetencija mladih entuzijasta.

Ciljana grupa: Obrazovni djelatnici

Potrebna predznanja: Osnove rada na računalu

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Dona Šeruga
CARNET - Nacionalni CERT
Croatia

Dona Šeruga radi u Nacionalnom CERT-u na poslovima obrade računalno-sigurnosnih incidenata, aktivnostima podizanja svijesti korisnika o kibernetičkoj sigurnosti i organizaciji CTF natjecanja. Diplomirala je 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti - smjer Informatika (istraživački).

Jakov Đogić
CARNET - Nacionalni CERT
Croatia

Jakov Đogić radi u Nacionalnom CERT-u na poslovima provjere ranjivosti, upravljanju elektroničkim certifikatima i organizaciji CTF natjecanja. Diplomirao je 2022. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti - smjer Informatika (nastavnički).

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC