Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
24.2MB

AI kod kreativnosti - digitalna umjetnost na dlanu

Može li generativna umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka? Kako naučiti bolje kritički promišljati tijekom njezina korištenja? Kršimo li autorska prava uporabom generativnih AI alata? Učenici dviju osnovnih škola iz Drenja i Popovca te srednje Glazbene škole Franje Kuhača Osijek tijekom projektnog učenja pokušali su odgovoriti na navedena pitanja stvarajući AI kod kreativnosti. Istraživali su i uspoređivali prednosti i nedostatke različitih generativnih AI alata (Ebookmaker, Musicfy, AIVA, Justdone, Soundraw, Audiobox, PLAIDAY, Chordify, Loudly, Cockatoo, Neural Love, Artbreeder, Bing Image Creator from Microsoft, Ideogram AI, Dall E3, Midjourney, Vanavers, D-ID) tijekom izrade zajedničkih radova digitalne umjetnosti. Na interaktivnom izlaganju bit će predstavljeni rezultati suradničke projektne nastave, a riječ je o obogaćenoj e-knjizi koja sadrži priču, glazbu, slike, animacije i videozapise potpomognute generativnom umjetnom inteligencijom. Njihov suradnički rad isprepleten je pitanjima na koja treba pronaći odgovore – bilo odlaskom u školsku knjižnicu, korištenjem neke od tražilica ili uz pomoć željenih AI alata. Nedovršeni kraj priče uključuje kreativni poticaj učenicima kako bi mogli bolje uvidjeti mane i dobrobiti umjetne inteligencije te nastaviti raditi na sebi kroz cjeloživotno učenje. Nakon predstavljanja učeničkih radova i pojašnjenja korištenih AI alata u projektnoj nastavi, sudionicima će biti predstavljena e-brošura s uputama i savjetima za kreiranje vlastitog kreativnog AI koda kako bi se priča naših učenika nastavila.

Ciljana grupa: učitelji, nastavnici, stručni suradnici

Potrebna predznanja: Nisu potrebna.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Goran Podunavac
Osnovna škola Popovac
Croatia

Goran Podunavac je diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Informatika. U Osnovnoj školi Drenje i Osnovnoj školi Popovac zaposelen je na radnom mjestu učitelja informatike od 2007. godine. Koordinator je Erasmus+ i eTwinning projekata koji su dobili nekoliko nacionalnih i europskih oznaka kvalitete. Na temelju rezultata svoga rada s učenicima proglašen je Microsoftovim stručnjakom za inovativne edukatore (eng. Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert), a također je i ambasador za digitalne alate Wakelet i BookCreator. Osnivač je Facebook grupe Canva Hrvatska koja okuplja 4000 učitelja i stručnih suradnika.

Josipa Erhardt
Glazbena škola Franje Kuhača Osijek
Croatia

Josipa Erhardt, glazbena je pedagoginja s 24 godine radnog iskustva u zvanju savjetnice. Rođena je 18. kolovoza 1976. godine u Osijeku a svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. 2001. godine diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom doc. Marije Čepulić, prof. Svoja pedagoška znanja i iskustva stjecala je na seminarima eminentnih violinističkih imena kao sto su Asja Kouchner, Dora Schwarzberg, Evgenija Epstein, Armin Sešek, Vildana Repše i drugi. Od 2012. godine do danas voditeljica je Međužupanijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika violine i viole Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije te suradnica AZOO. Član je međunarodnih ocjenjivačkih žirija. Osim violine istaknula se i kao profesor komorne glazbe te kao voditeljica gudačkog srednjoškolskog orkestra koji je nastupio pod njezinim vodstvom i pred predsjednicom RH u HNK u Osijek povodom proslave Dana Osječko-baranjske županije. Za svoj rad dobila je niz priznanja, između ostalih i “Oskara znanja”. Njezini učenici osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. U svojoj nastavi koristi inovativne metode poučavanja uz razne digitalne alate, održava razna stručna usavršavanja i seminare za učenike i profesore, mentor je pripravnicima te stručni savjetnik i član organizacijskog odbora HDGP-a (ESTA Croatia).

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC