Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Programiranje korištenjem GitHub Copilot alata

AI u nastavi programiranja je primjena umjetne inteligencije (AI) za poboljšanje procesa učenja i poučavanja programiranja. AI može pomoći učenicima i nastavnicima na različite načine, kao što su generiranje koda, pružanje povratnih informacija, kreiranje interaktivnih sadržaja, poticanje saradnje i omogućavanje pristupa raznovrsnim izvorima znanja. GitHub Copilot je AI alat koji vam pomaže pisati kod brže i pametnije. GitHub Copilot je razvijen u partnerstvu s OpenAI, i koristi AI sustav zvan OpenAI Codex, koji je naučio programirati iz milijardi linija koda dostupnih na GitHubu i drugim platformama. GitHub Copilot vam može preporučiti određeni broj linija koda, ili čak završiti cijelu metodu, na temelju konteksta vašeg koda i vaših komentara. Možete koristiti GitHub Copilot u Visual Studio Codeu ili online putem GitHub Codespacea. GitHub Copilot može imati brojne prednosti za učenje i poučavanje programiranja, kao što su: Povećanje produktivnosti i kvalitete koda, omogućavajući vam da brže i lakše rješavate složene i dosadne zadatke. Smanjenje vremena i troškova razvoja softvera, ubrzavajući i pojednostavljujući procese programiranja i testiranja. Poboljšanje učenja i razumijevanja programskih jezika, koncepta i paradigmi, omogućavajući vam da vidite primjere i objašnjenja koda. Poticanje kreativnosti i inovativnosti, omogućavajući vam da istražujete različite mogućnosti i ideje za vaše projekte.

Ciljana grupa: Nastavnici informatike, računalstva, entuzijasti koji vole programirati i koji se bave programiranjem.

Potrebna predznanja: Da znaju osnove programiranja u bilo kojem programskom jeziku.

Broj sudionika: 25

U slučaju da se ne uspijete prijaviti na navedenu radionicu, dođite sa svojim računalom i provjerite možete li ipak sudjelovati na radionici.

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: Na računalima je potrebno instalirati Visual Studio Code.

Danijel Pobi
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015. godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama. Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Istaknuo se u radu na mnogobrojnim rojektima otkako je počeo raditi u školi. Njegova matična škola je u projektu e-škole, pa sudjeluje i u tim radionicama. Autor priručnika "Naučimo osnove 3D ispisa", materijala 3D ispisa i programiranja.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC