Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
40.6MB

Moja škola, moje misto

Danas je dorađena stvarnost ili AR (Augmented reality) jedan od poznatijih termina u svijetu virtualne i proširene stvarnosti. AR nam daje mogućnost dorađivanja i nadograđivanja okoline s digitalnim informacijama poput slika, teksta ili animacija. Dorađena stvarnost može istaknuti važne pojedinosti stvarnoga svijeta, pružiti kontekst u raznim situacijama te pružiti razne informacije edukativne prirode. Razvoj AR-a u zadnjih nekoliko godina donosi iskustva koja se svode na sadržaj kojemu se pristupa skeniranjem QR koda ili se koriste AR aplikacije putem pametnih telefona ili računala. Ovim izlaganjem predstavit ćemo knjigu pod nazivom "Moja škola, moje misto", koju smo napisale kao priručnik za pomoć učiteljima u radu i učenicima u učenju. Materijali dostupni u knjizi danas se koriste u nastavi, dijelimo ih s kolegama u školi i na stručnim usavršavanjima. Knjiga objedinjuje materijale nastale tijekom proteklih pet godina, u njoj su sadržani integrirani sadržaji kojima se usvajaju obrazovni ishodi velikog broja nastavnih predmeta, od STEM-a, preko jezika do odgojnih predmeta. Kroz sadržaje dostupne u knjizi može se uočiti i vertikalna povezanost od prvog do osmog razreda, koju njegujemo u našoj školi. Vodili smo brigu o inkluziji te su u knjižici dostupni i materijali koje mogu koristiti učenici s teškoćama u razvoji, ali i potencijalno daroviti i visoko motivirani učenici. Knjiga obiluje QR kodovima koji nas vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su istraživački projekti učenika, glazba, igre, video i audio zapisi te svijet u 3D animaciji. Cilj ovoga izlaganja je pokazati korištene alate i aplikacije (Book Creator, Stop animacija, Canva, Wordwall, OviCut , CapCut i JigsawPlanet), na koji način, koliko često i kako smo kod učenika razvijali interes za učenje na zabavan i inovativan način. Predstavit ćemo nekoliko istraživanja, radionica i aktivnosti koje se provode u našoj školi, a koje smo objedinjene u digitalnoj knjižici sačuvali od zaborava.

Ciljana grupa: odgajatelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici, ravnatelji

Potrebna predznanja: Nisu potrebna nikakva posebna predznanja korisnika za praćenje interaktivnog izlaganja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Tamara Banović
Osnovna škola Josip Pupačić Omiš
Croatia

Tamara Banović, prof. biologije i kemije, magistra znanosti didaktike prirodnih znanosti, izvrsna savjetnica zaposlena je u OŠ Josip Pupačić u Omišu. Suradnica je Centra izvrsnosti SDŽ, član školskog Tima za kvalitetu, voditeljica ŽSV učitelja biologije SDŽ, voditeljica GLOBE programa i GLOBE trener. Sudjeluje u organizaciji školskih natjecanja iz biologije i kemije. Stalni je član Županijskog povjerenstva za natjecanja iz biologije, član Državnog povjerenstva Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola te član međužupanijskog i državnog povjerenstva Smotre Biosigurnost i biozaštita. Organizatorica je županijskih, međužupanijskih i državnih natjecanja. Organizira Tjedan znanosti u školi, manifestaciju otvorenu za javnost koja ima za cilj popularizaciju znanosti. U suradnji sa stručnom službom škole sudjelovala je u nizu istraživanja u školi, surađuje s poduzećima, udrugama i pojedincima znanstvenicima na gradskoj i županijskoj razini. Sudjeluje kao mentorica učenicima na državnim natjecanjima iz biologije, GLOBE programa te Biosigurnosti i biozaštite. Sudjeluje na Festivalu znanosti u Splitu, organizaciji Zelene i plave čistke, u akcije prikupljanja papira Zeleni korak. Održala je na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini niz stručnih predavanja i radionica iz područja prirode, biologije, održivog razvoja, zdravlja, IKT-a i GLOBE programa. Autorica je tiskanih i digitalnih udžbenika, radnih bilježnica i metodičkih priručnika iz prirode i kemije za osnovne škole, suradnica NCVVO kao članica stručne radne skupine za pisanje nacionalnih ispita iz kemije.

Marina Fistanić
Osnovna škola Josip Pupačić Omiš
Croatia

Marina Fistanić, prof., učiteljica razredne nastave, promovirana u zvanje učitelj savjetnik. Od 2009. voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja razredne nastave Splitsko - dalmatinske županije. Četiri puta dobila je nagradu MZO-a za najuspješnije odgojno - obrazovne djelatnike u Republici Hrvatskoj. Volonter i član Društva Naša djeca Grada Omiša. Voditeljica niza projekata na školskoj i nacionalnoj razini. Sudjelovala u Erasmus projektima, ostvarila nekoliko mobilnosti te usavršavala svoje znanje i vještine izvan Republike Hrvatske. Autorica je tiskanih i digitalnih dječjih slikovnica i priručnika za učitelje. Suradnica NCVVO-a, dvije godine sudjeluje u vrednovanju nacionalnih ispita.

Martina Milina
Osnovna škola Josip Pupačić Omiš
Croatia

Martina Milina, dipl. učitelj, promovirana u zvanje učitelj mentor. Dobitnica triju nagrade MZO za najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike. Voditeljica niza projekata na školskoj i nacionalnoj razini, sudjelovala je u Erasmus projektima. Član i volonter Društva Naša djeca Omiš te sudjeluje u organizaciji i programu svih aktivnosti koje društvo provodi tijekom godine. 2019. godine imenovana voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća Grada Omiša. Autorica dječje slikovnice i priručnika za učitelje. Suradnica NCVVO-a, dvije godine sudjeluje u vrednovanju nacionalnih ispita.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC