Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

AI modeli u 3D ispisu

3D ispis je tehnologija koja omogućava stvaranje trodimenzionalnih objekata iz digitalnih modela. 3D ispis se koristi za različite primjene, kao što su prototipiranje, obrazovanje, umjetnost, medicina i industrija. Međutim, izrada digitalnih modela za 3D ispis može biti složen i dugotrajan proces, koji zahtijeva napredne vještine i alate. AI alati za generaciju modela za 3D ispis su softverski alati koji koriste umjetnu inteligenciju (AI) da automatiziraju ili olakšaju proces dizajniranja i optimiziranja 3D modela. Ovi alati mogu koristiti različite tehnike AI, kao što su duboko učenje, generativne mreže, računalni vid i prirodni jezik, da interpretiraju tekstualne ili vizualne opise i pretvore ih u 3D modele. AI alati za generaciju modela za 3D ispis mogu imati brojne prednosti, kao što su: 1. Povećanje kreativnosti i inovativnosti, omogućavajući korisnicima da istraže različite mogućnosti i ideje. 2. Smanjenje vremena i troškova, ubrzavajući i pojednostavljujući proces dizajniranja i ispisivanja 3D modela. 3. Poboljšanje kvalitete i funkcionalnosti, prilagođavajući i optimizirajući 3D modele za specifične potrebe i zahtjeve. Neki od primjera AI alata za generaciju modela za 3D ispis su: Footr, Hypotenuse AI, 3D Model Generator, Berserk Design, itd. Generative AI, koji koristi AI da generira različite vrste umjetnosti, uključujući 3D modele, iz teksta, slike ili zvuka. AI alati za generaciju modela za 3D ispis su zanimljiva i obećavajuća područja istraživanja i razvoja, koja mogu imati veliki utjecaj na budućnost 3D ispisa i kreativnih industrija.

Ciljana grupa: općeg formata, svi koje zanima tehnologija 3D ispisa i generiranje modela bez komplikacija modeliranja

Potrebna predznanja: osnove korištenja računala

Broj sudionika: 15

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Danijel Pobi
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015. godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama. Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Istaknuo se u radu na mnogobrojnim rojektima otkako je počeo raditi u školi. Njegova matična škola je u projektu e-škole, pa sudjeluje i u tim radionicama. Autor priručnika "Naučimo osnove 3D ispisa", materijala 3D ispisa i programiranja.

Mirna Stojanović
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođena je 22.10. 1974. u Vinkovcima, gdje završava osnovnu i srednju školu. Studij matematike i fizike upisala na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, a diplomirala na Odjelu za matematiku na području kvantne fizike. Prvo zaposlenje kao apsolvent dobiva u OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci, kao nastavnik matematike gdje sa učenicima ostvaruje zapažene rezultate. Nakon toga prelazi u Tehničku školu Ruđera Boškovića gdje radi i danas kao nastavnik mentor nastavnog predmeta matematika. Godinama surađuje sa ncvvo na ocjenjivanju državnih matura, te u radu različitih stručnih radnih skupina. Prije nekoliko godina sudjelovala je u radu stručne radne skupine za ocjenjivanje kvalitete udžbenika, područje fizika. Sudjeluje i na Proljetnim školama fizike gdje sa svojim učenicima iskazuje kreativnost i ljubav prema svom poslu. Uvijek je spremna na suradnju, što uredno pokazala na projektima sa kolegama sa područja računarstva i strojarstva. Njezina matična škola je u projektu e- škola, tako da uz sve obveze na poslu sudjeluje i u brojnim edukacijama.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC