Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Mmhmm studio

Povećana potražnja za individualiziranim video sadržajem u svim sferama ljudskog djelovanja, predstavlja veliki izazov za kreatore sadržaja. Kako je vrijeme danas ključan faktor za dijeljenje sadržaja, prelazak na platforme za brže stvaranje videozapisa pomoću AI postao je neizbježan. No, najprihvatljiviji format koji se koristi u obrazovanju je tzv. explainer video, tj. video s objašnjenjima. Oni se mogu izraditi pomoću scenarija i unaprijed određenog predloška koji nudi softver za izradu ovakvih videozapisa ili učitavanjem postojeće prezentacije. Mehanizam za objašnjavanje prepoznaje ključne riječi i njihove veze s kontekstom informacija. Nakon usporedbe ključnih riječi s postojećim podacima u bazi podataka, relevantnost ključnih riječi generira slikovne alternative. Demonstrirat će se video primjeri izrađeni pomoću jedne slične aplikacije, Mmhmm studia, kao i sama aplikacija. Mmhmm aplikacija, unatoč smiješnom nazivu, vrlo je ozbiljna i korisna. Osim osnovnog prikaza aplikacije, razloga njenom neobičnom nazivu, dodavanju zabavnih elemenata video razgovorima i kreiranju videa, prikazat će se na koji način ova aplikacija može poboljšati video vještine svakog pojedinca, te na koji se način se u video može unijeti osobnost i identitet. Softver služi kao upravljačka ploča za pozadinu i efekte koje koristite, kao i za prezentaciju koju nudite, neovisno o platformi koju koristite. Zabavni efekti kao što su Jedi holografski filtri i način Big Hand neke su od funkcionalnosti koje se mogu koristiti za oživljavanje prezentacija i kreiranje videa. U osnovi koristi AI računalni vid za dvije stvari: virtualne pozadine i funkcionalnost Big Hand. Virtualne pozadine koriste algoritme strojnog učenja, dok funkcija Big Hand koristi algoritme strojnog učenja za prepoznavanje pokreta rukama, a služi za olakšavanje neverbalne komunikacije. Korisnik može uređivati svoj video pomoću raznih radosno-smiješnih postavki koje mogu unijeti smetnje, ali ga mogu i transformirati u holografsku komunikaciju Galaktičkog Senata. Duhoviti dijelovi aplikacije nikada ne nadmašuju one ozbiljnije. AI ovdje ne zamjenjuje ljudski faktor, već ga samo obogaćuje.

Ciljana grupa: aktivnost je namijenjena učiteljima, nastavnicima, ravnateljima, kao i svim ostalima koji imaju osnovna znanja korištenja računalom i/ili mobilnim uređajima, a željeli bi iskoristiti nove mogućnosti koje pruža AI prilikom komunikacije video pozivom ili za kreiranje vlastitih video sadržaja obogaćenih elementima AI.

Potrebna predznanja: Nisu potrebna prethodno stečena znanja već samo znatiželja

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Ella Rakovac Bekeš
I. gimnazija Osijek
Croatia

Nastavnica matematike u I. gimnaziji Osijek. Nakon stjecanja zvanja profesora matematike i informatike na Sveučilišnom odjelu za matematiku u Osijeku, stječe i zvanje magistrice znanosti na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Kao jedan od Scientix ambasadora za RH sudjeluje u brojnim pilot-projektima, te promovira i provodi veliki broj STEM aktivnosti. Sudjeluje na brojnim državnim i međunarodnim znanstvenim konferencijama i stručnim skupovima kao aktivni sudionik. Aktivno sudjeluje na međunarodnim Erasmus projektima, te projektima iz STEM područja, a najveći doprinos daje u području inovacije nastave primjenom tehnologije proširene stvarnosti i očuvanja nematerijalne kulturne baštine. Autorica objavljenih digitalnih obrazovnih sadržaja. Višegodišnja dobitnica nagrade MZO za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika. Promovirana u zvanje izvrsnog savjetnika.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC