Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pdf
5.4MB

Iskoristite puni potencijal Copilota u obrazovanju

Radionica predstavlja Microsoftov AI chatbot, Copilot, inovativni alat, sada dostupan svima, koji pruža korisnicima poboljšano iskustvo u interakciji s generativnom umjetnom inteligencijom, bez obzira na to koristimo li je u svakodnevnom radu ili u poslovnom okruženju. Cilj radionice je razviti vještine za praktičnu i etičku primjenu novih tehnologija, kako bi se osiguralo da se koristi na način koji ne ugrožava privatnost učenika i promiče inkluzivnost u obrazovanju. Radionica kombinira teorijski i praktični dio. U uvodnom dijelu, polaznici dobivaju uvid u princip rada generativne UI te se upoznaju s sučeljem i mogućnostima Microsoft Copilota. Praktični dio radionice pruža polaznicima priliku da kroz interaktivne vježbe usvoje tehnike formuliranja upita i istraže kako Copilot može unaprijediti rad učitelja, olakšati im izradu lekcija, automatizirati rutinske zadatke, prilagoditi obrazovne sadržaje, generirati zadatke za provjeru znanja, te osmisliti kreativne i zanimljive projekte. Radionica je pristupačna i primjerena svim učiteljima, bez obzira na razinu prethodnog znanja. Polaznici radionice pronaći će vrijedne informacije i Microsoftove resurse za daljnje učenje koje će im koristiti u osobnom ili profesionalnom razvoju. Polaznici će na radionici dobiti obrazac za praćenje usvojenosti ishoda koji će poslužiti kao alat za vrednovanje i praćenje napretka sudionika. Kroz njega će sudionici bilježiti informacije o tome kako usvajaju znanja predstavljena tijekom radionice. Ovaj obrazac omogućit će voditeljicama da prilagode tempo i sadržaj radionice kako bi maksimizirali učenje, a može poslužiti i kao dokumentacija o postignutim ishodima, što je korisno za daljnje planiranje obrazovanja i profesionalni razvoj. Na kraju radionice, sudionici će moći preuzeti Microsoft potvrdu o sudjelovanju na radionici budući da su voditeljice radionice ovlašteni Microsoftovi treneri i akreditirani MIE Experti.

Ciljana grupa: Smatramo da će ova radionica biti od koristi za sve sudionike konferencije, jer će im pružiti priliku da se upoznaju s najnovijim trendovima i inovacijama u području Microsoftovih alata. Radionica je namijenjena učiteljima, posebno onima koji žele unaprijediti interaktivnost i angažman učenika u svojoj nastavi.

Potrebna predznanja: 1. Osnovno poznavanje rada na računalu: Polaznici bi trebali biti upoznati s osnovnim funkcijama računala, uključujući korištenje miša i tipkovnice, upravljanje datotekama i mapama, te osnovno korištenje interneta. 2. Aktiviran Microsoftov račun putem AAI@EduHr korisničkog identiteta @skole.hr: Polaznici bi trebali imati aktiviran Microsoftov račun koji je autentificiran putem AAI@EduHr korisničkog identiteta @skole.hr. 3. Pristup osnovnim Microsoftovim alatima i uslugama: Polaznici bi trebali biti u mogućnosti prijaviti se na svoj profil web preglednika Edge i pristupiti osnovnim Microsoftovim alatima i uslugama.

Broj sudionika: 30

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Elvisa Sekulić
Osnovna škola Zorke Sever, Popovača
Croatia

Elvisa Sekulić, učiteljica matematike u zvanju mentora. Radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači. Microsoft Innovative Expert i Microsoft Innovative Trainer, Microsoft Innovative Educator Fellow u 2024. godini, Minecraft Education ambasador, British Council certified mentor, aktivna sudionica u eTwinning projektima, dobitnica nagrade MZO za doprinos razvoju kvalitete odgojno – obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima, članica Radne skupine predmetnog kurikuluma za Matematiku. Sudjelovala u projektima Škola za život i i-nastava, autorica metodičkih preporuka i videolekcija. U sklopu projekta e-Škole II. faza održavala radionice uživo za učitelje i stručne suradnike u svrhu provođenja programa obrazovanja za razvoj digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika. Aktivna u korištenju inovativnih metoda i tehnologija koje se koriste za implementaciju UI u odgojno obrazovni proces.

Vjera Barbir Alavanja
Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb
Croatia

Vjera Barbir Alavanja je stručnjakinja za obrazovnu tehnologiju (EdTech) s bogatim iskustvom u korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija te odnedavno i AI tehnologije u obrazovanju. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti u Splitu, nastavnički smjer matematike i informatike, te stekla zvanje profesora matematike i informatike. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu obavlja posao učiteljice informatike, školskog IT administratora i stručnjaka za tehničku i softversku podršku. Mentorica je učenicima za školsko, županijsko i međunarodno natjecanje iz informatike te članica Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz informatike. Treću godinu zaredom je među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima koji su primili nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također ističe se i kao predavač i voditelj radionica na mnogim stručnim vijećima, webinarima i konferencijama. Njezina strast za inovacijama odražava se kroz istraživanje i primjenu AI tehnologije, Microsoft i Google tehnologija i alata te razvoj mobilnih web aplikacija u području obrazovne tehnologije. Kontinuirano se usavršava pohađajući certificirane tečajeve za osobni i profesionalni razvoj. Ima priznanje Adobe Creative Educator, Book Creator Certified Author, Google Certified Educator, Microsoft Innovative Expert, Microsoft Educator Trainer, te za 2024. godinu MIE Fellow. Surađuje s zajednicom certificiranih edukatora od kojih dobiva podršku, pomoć i inspiraciju te korisne prilike za razmjenu primjera dobre prakse. Osnovala je Microsoft Teams grupu za MIEE iz Hrvatske i Facebook grupu 'Stručnjaci za inovativno obrazovanje' kako bi okupila entuzijaste koji koriste inovativne tehnologije u obrazovanju te ostale motivirala da je koriste.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC