Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
5.4MB

Što je kreAtIvnost?

Radionca se temelji na edukaciji InnoCamp-develop your digital youth work services. Tijekom trajanja radionice koristi se Innobox kutije sa karticama na kojima su zadaci koji potiču kreativno razmišljanje ''van kutije'', otvaraju nove metode rada i pripremaju korisnike za buduće (digitalne) razvoje.

U uvodnom dijelu radionice sudionici će dobiti pregled temeljnih pojmova vezanih uz umjetnu inteligenciju i njezin utjecaj na obrazovni sustav. Naglasak će biti stavljen na ideju da je čovjek taj koji oblikuje i razvija umjetnu inteligenciju, a ne obratno.

Kroz interaktivne diskusije, sudionici će istraživati konkretne primjene umjetne inteligencije u obrazovanju, ističući prednosti i izazove. Naglasak će biti na tome kako tehnologija može poboljšati pristup učenju, personalizirati iskustvo učenja te poticati efikasnost i praćenje napretka učenika.

Međutim, fokus radionice neće biti samo na tehnologiji. Sudionici će istraživati kako ljudska kreativnost, inovativnost i emocionalna inteligencija ostaju ključne komponente u obrazovnom procesu. Kroz rad s konkretnim primjerima, rasprave i kreativne vježbe, radionica će potaknuti razumijevanje da tehnološki napredak ne treba zanemariti jedinstvene sposobnosti i doprinose ljudske strane obrazovanja.

Na kraju radionice, sudionici će imati priliku iznijeti svoje zaključke i razmisliti o tome kako integrirati umjetnu inteligenciju u obrazovanje uz očuvanje i poticanje ljudske kreativnosti. Cilj je potaknuti svijest o važnosti ravnoteže između tehnologije i ljudske interakcije u obrazovanju te potaknuti daljnje razmišljanje o optimalnom spoju između umjetne inteligencije i ljudske edukativne uloge.

Ciljana grupa: Radionica je otvorena za sve zainteresirane polaznike.

Potrebna predznanja: Nije potrebno posebno predznanje.

Broj sudionika: 50 U slučaju da se ne uspijete prijaviti na navedenu radionicu, dođite sa svojim računalom i provjerite možete li ipak sudjelovati na radionici.

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Nikolina Pejić
Osnovna škola Miroslava Krleže
Croatia

Nikolina Pejić završila je povijest umjetnosti i knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao školska suradnica knjižničarka u OŠ Miroslava Krleže u Čepinu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC