Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.1MB

ClassPoint – usavršimo PowerPoint umjetnom inteligencijom

ClassPoint je jedan od najjedinstvenijih i najboljih web aplikacija koja omogućuje da dodate interaktivne elemente u svoje PowerPoint prezentacije. To nije samostalni softver, već dodatak koji radi direktno sa PowerPointom. Osmišljen kako bi pomogao nastavnicima da podučavaju učinkovitije bez prebacivanja između različitih aplikacija, omogućuje da dodate interaktivne elemente u svoje PowerPoint prezentacije, koristeći umjetnu inteligenciju za generiranje sadržaja i dizajna, analizu podataka i povratne informacije. Pretvara slajdove u interaktivne kvizove koji prikupljaju odgovore publike u stvarnom vremenu i dodaje igrice nagrađivanja zvjezdicama za poboljšanje angažmana i motivacije učenika i poučavanja uz PowerPoint Alat se također bavi praktičnim aspektima upravljanja prezentacijom. Uz napredne bilješke i alate za podučavanje, nastavnici mogu s lakoćom upravljati svojim sadržajem, usko ga usklađujući sa svojim jedinstvenim metodologijama podučavanja. U uvodnom dijelu radionice bit će opisani osnovni pojmovi i mogućnosti alata. Tada će se prikazati nekoliko gotovih primjera. Nakon toga kreće upoznavanje s alatom koji će se koristiti na radionici te će polaznici tijekom vježbe upoznati dijelove programa i način rada u istom prema navedenim ciljevima radionice. Kroz vježbu će polaznici izraditi interaktivnu lekciju koju će kasnije moći uređivati i prilagoditi svojim potrebama. Nastavnici će steći uvid u korištenje i primjenu AI u nastavi te će se okušati u osnovama kreiranja vlastitih uradaka. Alat je primjenjiv u nastavi svih nastavnih predmeta, potiče kreativnost nastavnika i učenika. Na kraju radionice polaznici će imati mogućnost prezentirati svoj rad.

Ciljana grupa: Ova je aktivnost namijenjena svim zainteresiranim učiteljima i nastavnicima koji žele naučiti kako primijeniti umjetnu inteligenciju u svojem nastavnom predmetu. Očekuje se da polaznici u svojem radu i nastavi primjenjuju razne IKT alate.

Potrebna predznanja: Nisu potrebna prethodno stečena znanja, vještine ni iskustva.

Broj sudionika: 30 U slučaju da se ne uspijete prijaviti na navedenu radionicu, dođite sa svojim računalom i provjerite možete li ipak sudjelovati na radionici.

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Renata Papec
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
Croatia

Renata Papec, dipl. inf., učiteljica savjetnica. Radi u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog kao učitelj informatike od 5. do 8. razreda. Administrator je resursa, imenika, e- dnevnika škole, uređuje mrežnu stranicu škole i STEM časopis . Radila je kao edukatorica na ICT Edu projektu, modul 1. Završila je Expertni ECDL za predavača i radila kao predavač i ispitivač istog. Već dvanaest godina na Centru izvrsnosti Varaždinske županije vodi radionice kodiranja ( C++, Python). Sudjeluje u organizaciji i provedbi Festivala informatike Varaždinske županije. Sa svojim učenicima redovito sudjeluje na svim nivoima natjecanja Infokup-a na kojima učenici redovito postižu zapažene rezultate. Surađuje sa ostalim učiteljima u školi na provođenju projekata na svim razinama. Redovito održava predavanja i radionice primjene IKT-a u procesu učenja i poučavanja na stručnim skupovima od županijske do međudržavne razine. U posljednje dvije godine intenzivno se bavi implementacijom umjetne inteligencije u obrazovanje te održava radionice istih.

Sonja Poljak
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
Croatia

Sonja Poljak, mr.sc. povijesti, učiteljica mentor. Radi u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i Područnoj školi Tina Ujevića u Salinovcu kao učiteljica povijesti od 5. do 8. razreda. Organizator je više nacionalnih i međunacionalnih projekata. Radi na više eTwinning projekta te je koordinator dva Erasmus + projekt. Redovito se uključuje u manifestacije Kliofest i Noć muzeja.

Aktivan je član EuroClia, europske organizacije nastavnika povijesti, unutar koje sudjeluje u organizacija predavanja i radionica. Također surađuje sa drugim organizacijama npr. HERMES, Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja, SENSE, Centar za tranzicijsku pravdu te CENTROPA, Srednjeeuropski centar za istraživanje i dokumentaciju.

Redovito objavljuje stručne i znanstvene radove. Članke s primjerima dobre prakse objavljuje u časopisima Povijest u nastavi i Pogled kroz prozor. Suautorica je školske monografije, Vremepolov (2014.) kao i monografije grada Ivanca, Ivanec kroz stoljeća 1396.-2016.(2017.) Surađivala je s Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža u Zagrebu u pisanju članaka za potrebe edicije zavoda (Enciklopedija Hrvatskog zagorja).Stručnu suradnju ostvarila je s izdavačkom kućom Profil Klett d.o.o. (2020.) i Školska knjiga (2021.) u izradi nastavnih sadržaja. Kao dio stručnog povjerenstva sudjelovala je u prosudbu udžbenika za osnovnu i srednju školu za 2021./2022. godinu, te je bila imenovana članom radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Sa svojim učenicima redovito sudjeluje na svim nivoima natjecanja gdje redovito postižu zapažene rezultate. Redovito drži predavanja i radionice na županijskom, državnom i međudržavnim stručnim skupovima. U suradnji s drugim učiteljima sudjeluje u organizaciji godišnjih i višegodišnjih školskih projekta.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC