Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
46.6MB

Primjena AI alata u nastavi za kreiranje multimodalnih sadrž

Osnovni cilj radionice je osnaživanje pedagoških praksi učitelja i nastavnika kroz integraciju multimodalnosti i umjetne inteligencije (AI) u nastavu. U uvodnom dijelu radionice sudionici će biti upoznati s pojmovima i primjerima generativne AI i multimodalne AI kao dvije različite vrste tehnologija unutar područja umjetne inteligencije. Multimodalni sadržaji omogućuju i veću inkluziju u nastavi. Učenici s različitim tipovima učenja ili učenici s teškoćama u razvoju mogu pronaći način kako najbolje apsorbirati informacije kroz različite modalitete. Glavni dio radionice odnosit će se na mogućnosti koje alati generativne i multimodalne umjetne inteligencije pružaju učiteljima pri kreiranju dinamičnog i inovativnog okruženja za učenje na odgovoran i etički način. Sudionici će upoznati nekoliko različitih alata umjetne inteligencije koji potiču suradnju među učenicima, kritičko mišljenje, originalnost i kreativno rješavanje problema. U završnom dijelu radionice sudionici će predstaviti svoje aktivnosti i jedni drugima dati povratnu informaciju. Primjeri alata za umjetnu inteligenciju koji će se koristiti u radionici: Microsoft Clipchamp, Flip, Canva, PPT, Immersive Reader, Narakeet, Kahoot, Classcraft, Goose Chase, Microsoft Word (Office 365).

Ciljana grupa: učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama

Potrebna predznanja: Sudionici trebaju imati osnovno razumijevanje rada s računalima i internetskim preglednicima. Nije potrebno prethodno iskustvo s alatima AI, ali osnovno razumijevanje multimodalnosti i spremnost na istraživanje mogućnosti AI u obrazovanju smatraju se korisnim.

Broj sudionika: 20

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Alenka Taslak
Osnovna škola Dore Pejačević Našice
Croatia

Alenka Taslak je profesorica engleskoga i njemačkoga jezika s preko dvadeset godina radnog iskustva. Napredovala je u zvanje učitelj izvrsni savjetnik. Svoj radni staž započela je u Srednjoj školi Isidora Kršnjovaga u Našicama. Također je radila u srednjoj školi Marien-Gymnasium, Kaufbeuren, Njemačka, a zadnjih 17 godina radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice u Našicama. Vodila je tečajeve stranih jezika za odrasle u Pučkom učilištu („Volkshochschule“) u mjestu Buchloe, Njemačka, u Školi stranih jezika i centru za prevođenje Ad hoc u Osijeku te u školi stranih jezika Linguapax, Vinkovci. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za učitelje engleskog jezika u Osječko-baranjskoj županiji. Petu godinu za redom obnavlja status MIE Experta.

Ivana Hrastović Mandarić
Osnovna škola Vladimir Nazor Đakovo
Croatia

Ivana Hrastović Mandarić je profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti. Napredovala je u zvanje učitelj savjetnik te trenutno radi u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Đakovu. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za učitelje engleskog jezika u Osječko-baranjskoj županiji te je koordinatorica međunarodnih eTwinning projekata u OŠ V. Nazor Đakovo. U svom radu s učenicima primjenjuje inovativne metode poučavanja, potiče projektno učenje, kreativnost te integrira međupredmetne teme u nastavu engleskog jezika.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC