Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
97.3MB

Što ja imam s tim?

Što ja imam s tim? naziv je interaktivnog izlaganja kojim želimo prikazati primjer dobre prakse suradničkog rada djece s teškoćama u razvoju i djece bez takvih teškoća. U našoj školi školuju se i učenici s poremećajima u ponašanju. Zbog specifičnosti navedene teškoće, kojoj su najčešće pridružene i pojedine druge teškoće, ti su učenici smješteni u poseban razredni odjel što najčešće rezultira školovanjem bez iskustva inkluzivnog obrazovanja. Ovim izlaganjem prikazat ćemo primjer uključivanja učenika posebnog razrednog odjela naše škole u inkluzivno obrazovanje. Kroz prezentaciju pratit ćemo korake i zajednički rad na projektu učenika redovnih razreda i posebnog razrednog odjela, podjelu i prilagodbu aktivnosti te nužnost uporabe digitalnih alata kako bismo individualni i/ili zajednički rad svih sudionika usmjerili ka željenim ishodima te uspješnom uključivanju učenika s teškoćama. Projekt čijim primjerom ćemo se poslužiti bavi se razumijevanju klimatskih promjena i primjeni na lokalnoj razini.

Ciljana grupa: Odgojno-obrazovni djelatnici, roditelji/skrbnici djece s teškoćama u razvoju

Potrebna predznanja: Prethodno stečena znanja, vještine ili iskustva nisu potrebna

Broj sudionika: /

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Ana Marinić
Osnovna škola Podmurvice
Croatia

Ana Marinić magistra je edukacije geologije i geografije, radi kao učiteljica geografije u osnovnoj školi od 2004. godine. Predaje geografiju u svim razredima predmetne nastave i u posebnom razrednom odjelu Osnovne škole Podmurvice u Rijeci. Izvrsna je savjetnica. 2021. godine dobila je nagradu AmbasadoRI odgoja i obrazovanja od Grada Rijeke. Tri puta je nagrađena za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Iznimno voli svoj posao, prepreke vidi kao izazove, sa entuzijazmom prihvaća sve mogućnosti osobnog i profesionalnog razvoja.

Dijana Toljanić
Osnovna škola Podmurvice
Croatia

Dijana Toljanić diplomirala je na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu (1992.) te stekla zvanje magistre socijalne pedagogije. Radi u struci od 1993. godine, na zadnjem radnom mjestu od 2012. godine radi kao učiteljica socijalna pedagoginja u posebnom razrednom odjelu OŠ Podmurvice u Rijeci. Nagrađena je za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u 2023. godini, učitelj je savjetnik. Drži predavanja i radionice iz primjera dobre prakse, područja socijalne pedagogije i preventivnih programa. Koristi svaku priliku za usavršavanje. Surađuje s više osnovnih škola, općina i Udruga koje se bave skrbi o djeci i osobama s poteškoćama.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC