Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.3MB

Budućnost učenja kroz korištenje AI-a i low code platformi

Uobičajeni način razvijanja digitalnih materijala za nastavnike često podrazumijeva potrebu za dubokim razumijevanjem računalnih jezika. Suprotno tome, low-code pristup, posebice korištenje Microsoft Power Platforme koja je besplatna uz većinu Microsoft licenci, omogućuje nastavnicima, bez obzira na njihovo prethodno iskustvo u programiranju, brzo stvaranje materijala i aplikacija uz minimalno ručno programiranje. Kroz intuitivno "drag & drop" sučelje, nastavnici mogu jednostavno povući željene funkcionalnosti u radnu okolinu kako bi oblikovali svoju aplikaciju. Dodatno, primjena umjetne inteligencije, poput korištenja Chat GPT-a ili Microsoft Copilot-a, koji radi u sinergiji sa ostalim Microsoft servisima, dodaje novu dimenziju učenju. Nastavnici mogu iskoristiti AI za inovativne pristupe u razvoju nastavnih materijala. GPT model pruža intuitivan način komunikacije i generiranja sadržaja, poboljšavajući iskustvo učenja. Nastavnici postaju sposobni prilagoditi nastavu prema potrebama svojih učenika, koristeći napredne tehnologije kako bi potaknuli kreativnost i interaktivnost. Low code platforme u suradnji sa umjetnom inteligencijom omogućuju poboljšanje nastavnog i izvannastavnog procesa, a kroz navedenu radionicu, nastavnici će stjeći temeljno razumijevanje osnova korištenja low-code platformi. Kroz praktične vježbe u Microsoft Power platformi, naučit će kako kreirati svoju prvu aplikaciju koristeći intuitivno "drag & drop" sučelje koje omogućuje jednostavno stvaranje aplikacija bez potrebe za dubokim znanjem programiranja. U konačnici, kombinacija AI i low-code pristupa ne samo da omogućuje nastavnicima kreativniji i fleksibilniji rad u oblikovanju nastavnog materijala, već i potiče inovacije u samom procesu učenja i poučavanja. S ovim pristupom, digitalno obrazovanje postaje pristupačnije i prilagođenije, otvarajući put ka novim horizontima u podučavanju.

Ciljana grupa: Ciljana skupina su nastavnici zainteresirani za nove načine učenja.

Potrebna predznanja: Osnove rada na računalu i Office 365 paketu.

Broj sudionika: 20

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: Za praćenje radionice potreban je AAI@edu.hr korisnički račun.

Mateo Črep
A1 Hrvatska d.o.o.
Croatia

Mateo Črep je stručnjak za automatizaciju i digitalizaciju poslovnih procesa u A1 Hrvatska d.o.o., s bogatim iskustvom u optimizaciji radnih zadataka kroz korištenje Microsoftove Power Platforme u kombinaciji sa umjetnom inteligencijom. Njegova/e stručnost i predanost su ključni pokretači uvođenja inovativnih rješenja koja povećavaju učinkovitost i produktivnost poslovanja. Mateo je vođa u implementaciji tehnoloških rješenja koja pružaju brze i vidljive rezultate. Mateo neprestano nastoji unaprijediti operativne procese, postižući visoke standarde kvalitete i donoseći konkurentske prednosti kroz naprednu tehnologiju.

Krunoslav Bedi
Graditeljska škola Čakovec
Croatia

Krunoslav Bedi je doktor informacijskih znanosti koji se ističe znanstvenim radom u području e-učenja s primjenom novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija i kreativnom uporabom multimedije u poučavanju. Svojim istraživačkim radom, Bedi kontinuirano pridonosi razvoju inovativnih pristupa u edukaciji. Osim toga, aktivno se angažira u domeni umjetne inteligencije, istražujući nove modele učenja koji se oslanjaju na napredne tehnologije. Krunoslav Bedi također dijeli svoje znanje o učenju potpomognutom umjetnom inteligencijom, pridonoseći napretku obrazovanja kroz primjenu suvremenih tehnoloških rješenja. Autor je tridesetak znanstvenih i stručnih radova koji svjedoče o njegovoj stručnosti i predanosti unapređenju područja e-učenja i inovativnih pristupa obrazovanju.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC