Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
18.2MB

Igramo se i učimo uz Blooket

Među mnoštvom digitalnih alata koji omogućuju učenje kroz igru, mi smo odabrali Blooket. Zašto baš Blooket? Ovaj besplatni, lako dostupni i vizualno atraktivan alat vrlo je dinamičan za igrače, a jednostavan za kreatora igre, odnosno kviza.

Blooket nudi mogućnost igranja kviza s istim pitanjima na desetak različitih načina čime isti sadržaj možemo ponuditi učenicima u onom obliku koji njima najviše odgovara. Time prilagođavamo nastavni proces različitim učeničkim potrebama i mogućnostima. Tempo igre određuje učenik jer vrijeme čitanja pitanja i davanja odgovora nije određeno te svatko igra brzinom koja mu odgovara. Na kraju igre pobjednik je učenik s najviše prikupljenih bodova, odnosno blaga, ali je li to uvijek i učenik s najviše točnih odgovora? Ili s najboljom statistikom? Uz pozadinsku glazbu i praćenje pojedninačnih rezultata učenika tijekom trajanja igre na velikom ekranu ili platnu u učionici, igra je napeta do samog kraja.

Osim interneta, za vođenje igre učitelju je potrebno računalo, a za igrače je dovoljan pametni telefon. U osnovnoj verziji u jednoj igri može sudjelovati do 60 igrača, a igra se online te nije potrebno preuzimati aplikaciju. Po završetku svake igre, učitelj ima uvid u broj odgovorenih pitanja i postotak točnih odgovora za svakog učenika.

Sve o stvaranju kvizova u Blooketu, načinima igranja vlastitih ili ponuđenih kvizova iz knjižnice sadržaja te o tome kako mi koristimo Blooket u nastavi Engleskog jezika, za vrijeme slobodnih sati u knjižnici, eTwinning i Erasmus projektima, saznajte na ovom interaktivnom izlaganju.

Ciljana grupa: Radionica je namijenjena osnovnoškolskim učiteljima koji koriste digitalne alate u nastavi radi postizanja motivirajuće i dinamične atmosfere u razredu za sve učenike.

Potrebna predznanja: Posebna predznanja nisu potrebna.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Blanka Špeglić
OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina
Croatia

Blanka Špeglić učiteljica je razredne nastave i matematike te diplomirana knjižničarka. Radi u knjižnici u OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina. Kroz različite aktivnosti kontinuirano radi na poticanju čitanja i razvoju čitalačke i informacijske pismenosti kod učenika. U radu često koristi IKT alate. S učenicima sudjeluje u eTwinning projektima te je članica školskog Erasmus tima. Od 2021. je u zvanju mentora, a od 2022. voditeljica je ŽSV-a osnovnoškolskih knjižničara Zagrebačke županije.

Maja Knez Vranić
OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina
Croatia

Maja Knez Vranić učiteljica je RN s engleskim jezikom. Od samog početka radi na mjestu učiteljice engleskog jezika u osnovnoj školi OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina. Često u nastavi koristi nove tehnologije kako bi nastava današnjim generacijama bila zanimljivija i u trendu. Aktivno s učenicima sudjeluje u nizu međunarodnih projekata na eTwinning platformi. Članica školskog Erasmus tima. Godine 2022. napredovala u zvanje učitelj mentor.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC