Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
8.2MB

SEL+AI=The Perfect Match

U izlaganju o sinergiji socio-emocionalnog učenja (SEL) i umjetne inteligencije (AI) unutar konteksta "Umreženog odrastanja", naglasak će biti stavljen na transformaciju obrazovanja i odrastanja uz pomoć tehnologije. Pokazat ću kako AI može biti ključan saveznik u podršci emocionalnom razvoju, izazovima učenja te oblikovanju budućnosti djece i mladih. U današnjem obrazovnom sustavu, socio-emocionalno učenje ima snažan utjecaj na akademski uspjeh i osobni razvoj učenika. SEL se odnosi na razvijanje emocionalne inteligencije, građenje pozitivnih odnosa, upravljanje stresom, suočavanje s vršnjačkim nasiljem i stvaranje poticajnog školskog okruženja. Istovremeno, umjetna inteligencija nudi inovativne alate i mogućnosti za provođenje poučavanja SEL-a na zanimljiv, interaktivan i učinkovit način. Razvijanje emocionalne inteligencije pomaže učenicima da steknu samosvijest, samokontrolu, empatiju i socijalne vještine. AI alati mogu pružiti podršku putem personaliziranih programa, koji analiziraju njihove emocionalne potrebe, pružaju pravovremenu povratnu informaciju ,relevantne vježbe i aktivnosti. Kroz interaktivno izlaganje želim upoznati sudionike s inovativnim mogućnostima AI alata koji stvaraju simulirano okruženje za razumijevanje i upravljanje emocijama, omogućujući učenicima da razvijaju empatiju, steknu vještine suočavanja s konfliktima i donošenja odluka. Osim toga,upoznat će se s izazovima prilagodbe alata različitim dobnim skupinama; alatima za kreiranje aktivnosti koje razvijaju SEL vještine i njihovo formativno vrednovanje. Ukratko, SEL i AI su savršen spoj u obrazovanju prilagođenom individualnim potrebama i globalnim izazovima. Kroz ovu sinergiju, oblikuje se otporan obrazovni sustav, spreman suočiti se s izazovima budućnosti.

Ciljana grupa: Tema o sinergiji socio-emocionalnog učenja (SEL) i umjetne inteligencije (AI) namijenjena je svima koji su zainteresirani za inovacije u obrazovanju, razvoj vještina emocionalne inteligencije te integraciju tehnologije u učenje.

Potrebna predznanja: Nije potrebno neko posebno predznanje.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Dajana Jelavić
SŠ" Jure Kaštelan" Omiš
Croatia

Dajana Jelavić, prof., mentorica engleskog i talijanskog jezika u srednjoj školi "Jure Kaštelan" u Omišu, ima više od tri desetljeća iskustva kao nastavnica engleskog jezika u trogodišnjim strukovnim programima. Aktivno sudjeluje u eTwinning projektima i dobitnica je nacionalne nagrade "Comet" za svoj autorski projekt pod nazivom "Inspired by Nature". Također, obavlja ulogu koordinatorice u Erasmus+ KA1 i KA2 projektima u svojoj školi. Njezini glavni interesi uključuju inovativne metode poučavanja uz korištenje tehnologije te integraciju Umjetne Inteligencije (UI) u nastavu. Ova strast prema učenju, njezina znatiželja, sposobnost prevladavanja izazova, kreativno izražavanje, te otvorenost prema novim iskustvima i saznanjima, čine je motiviranom i posvećenom u svakodnevnom radu i životu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC