Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »

Projekt ATTEND - naš način

Razvoj asistivne tehnologije za djecu s teškoćama u razvoju danas pruža više mogućnosti za bolje svakodnevno funkcioniranje i postizanje boljeg obrazovnog uspjeha. Digitalne asistivne tehnologije obuhvaćaju hardver i poseban softver razvijen za pomoć osobama s invaliditetom. Projektom ATTEND CARNET podržava stvaranje učinkovitih preduvjeta koji doprinose jednakim obrazovnim mogućnostima za djecu s teškoćama u razvoju i njihovom boljem i uspješnijem uključivanju u društvo, dok kroz specifični cilj projekta zajedno sa partnerskim ustanovama, i kroz različite aktivnosti, radi na poboljšanju obrazovanja djece s teškoćama u razvoju osiguravanjem pristupa digitalnim asistivnim tehnologijama, kao i adekvatnom i učinkovitom korištenju tih tehnologija u obrazovnim aktivnostima djece s teškoćama u razvoju. Kratak pregled aktivnosti i rezultata ostvarenih tijekom gotovo 3 godine trajanja projekta je osmišljen tako da sudionicima ponudi priliku da i sami istaknu najveće izazove u primjeni AT-a s kojima se suočavaju, ali i što smatraju prilikama u tom kontekstu te kako vide primjenu AT-a u svakodnevnom radu u budućnosti.

Ciljana grupa: Odgojno-obrazovni radnici, edukacijski rehabilitatori, sudionici projekta ATTEND

Potrebna predznanja: Nisu potrebna predznanja.

Broj sudionika: 

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Tomislav Negulić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET
Croatia

Tomislav Negulić je voditelj tima multimedije u CARNET-u. U sklopu CARNET-ovih projekata, kao što su e-Škole, e-Sveučilišta i ATTEND bavi se organizacijom i koordinacijom opremanja obrazovnih ustanova u RH različitom opremom. Dugi niz godina bavi se istraživanjem novih obrazovnih tehnologija (iz područja multimedije i drugih) i primjene istih u različitim ustanovama. Voditelj je tehničkog tima CUC-a.

Marina Nikolić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET
Croatia

Marina Nikolić je specijalistica u CARNET-ovom Odjelu za podršku obrazovanju, u Službi za podršku e-obrazovanju. Posljednjih šest godina intenzivno je uključena u provedbu aktivnosti u okviru projekta e-Škole, e-Sveučilišta i ATTEND. Prethodno zaposlenju u CARNET-u, radila je kao projektni menadžer na planiranju, razvoju i implementaciji nacionalnih i međunarodnih projekata. Sudjelovala je u Erasmus+ mobilnostima kao član nenastavnog i nastavnog osoblja u Sloveniji i Finskoj, gdje je držala predavanja i organizirala radionice sa studentima. Završila je diplomski studij (smjer Marketing) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nositeljica je IPMA certifikata (razina D), a 2019. godine sudjelovala je i u petotjednom programu Tech Innovation and Entrepreneurship, Professional Fellows Program u SAD-u, čiji je sponzor američki Državni ured za obrazovanje i kulturu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC