Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pdf
1.7MB

Praktične primjene AI u projektnom radu učitelja i ravnatelj

Radionica će biti usmjerena na integraciju umjetne inteligencije u obrazovni proces i provedbu projekata za učitelje i nove procese upravljanja ustanovom uz podršku AI za ravnatelje ustanova. Predavači će predstaviti ključne teme u vezi s primjenom umjetne inteligencije za učitelje o primjeni novih tehnologija u nastavi i projektima Poseban naglasak bit će stavljen na korištenje aplikacija usklađenih s potrebama učitelja u pripremanju nastavnog procesa, kao i vođenja dokumentacije za ravnatelje.

Učitelji će biti upoznati s praktičnim primjerima korištenja ChatGPT-a i AI alatima (Adobe Firefly, Taskade, Deep Dream Generator i Creativity with AI) korisnim u brojnim nastavnim predmetima, projektnim aktivnostima, kao i međupredmetnim temama te razmjeni materijala s projektnim partnerima putem alata HeyGen unutar eTwinning i Erasmus+ projekata.

Ravnatelji će dobiti uvid u praktične načine kako ChatGPT može olakšati njihove svakodnevne zadatke, poput vođenja izvještaja, izrade anketa, komunikacije s djelatnicima, oblikovanja zahtjeva i predložaka za sve razine upravljanja (od školske kuhinje do organizacije prijevoza učenika) te kako uz pomoć umjetne inteligencije jednostavnije sudjelovati i pripremati aktivnosti u eTwinning i Erasmus+ projektima. Također, bit će predstavljeno korištenje alata HeyGen u europskim projektima i u svrhu poboljša vidljivosti škole na europskoj razini, kao i automatizacija procesa unutar ustanove uz uporabu NFC alata.

Ciljana grupa: učitelji, ravnatelji, stručni suradnici

Potrebna predznanja: Nije potrebno.

Broj sudionika: 20

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Nataša Ljubić Klemše
Agencija za mobilnost i programe EU (eTwinning ambasador)
Croatia

Nataša Ljubić Klemše je diplomirana učiteljica razredne nastave i matematike, učiteljica savjetnica. Završila je poslijediplomski studij u Zagrebu i stekla naziv sveučilišne specijalistice nastave i organizacije u osnovnoj školi (univ. spec.). Radi u I. osnovnoj školi Bjelovar kao učiteljica razredne nastave. Ambasadorica je eTwinninga već 10 godina i ITE (Initial Teacher Education) ambasador. Bila je aktivno uključena u brojne aktivnosti projekta eŠkole surađujući s CARNET-om i Školskom knjigom kao instrukcijski dizajner, mentor, predavač i autor brojnih online sadržaja. Suautorica je udžbenika i radne bilježnice za Informatiku od 1. do 4. razreda te Matematike za 4. razred osnovne škole izdavača Školska knjiga. Dugogodišna je suurednica “Bjelovarskog učitelja”, časopisa za odgoj i obrazovanje pri Ogranku HPKZ Bjelovar. Iskusna je i nagrađivana eTwinning učiteljica, kao i Erasmus+ koordinatorica. Aktivno je bila uključena u kurikularnu reformu kao jedna od autora kurikuluma međupredmetne teme Informacijsko komunikacijska tehnologija i kao suradnica na kurikulumu nastavnog predmeta Hrvatski jezik. Sudjelovala je u radu mentorskog tima i Tima za razrednu nastavu pri MZO. Profesionalni interesi su joj digitalne tehnologije i istraživanja u obrazovanju.

Tomislav Pavlović
Agencija za mobilnost i programe EU (eTwinning ambasador)
Croatia

Tomislav Pavlović je ravnatelj Osnovne škole Ludina. Magistar je primarnog obrazovanja Sveučilišta u Zagrebu te učitelj s pojačanim programom iz engleskog jezika. Prije mjesta ravnatelja ima više od 20 godina iskustva rada u učionici kao učitelj engleskog jezika u zvanju savjetnika. Kao ambasador eTwinninga i uključivanja i različitosti, provodi i koordinira školske projekte te organizira konferencije za obrazovne djelatnike. Kao projektni koordinator, uključen je u obrazovne projekte već više od petnaest godina te posjeduje snažno iskustvo u svim fazama projekta, od razvoja do evaluacije. Završio je e-management na CARNetovoj ELA akademiji. Bio je voditelj tima u projektu o uvođenju poduzetništva u osnovne škole i suautor udžbenika za učenike. Jedno od glavnih polja interesa je primjena novih tehnologija u obrazovnom sustavu.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC