Skip to main content
CUC 2024

Cijeli program »
Prezentacija
View File
ppt
11.2MB

Magic School - AI Platform for Education

Magic School predstavlja inovativnu korisničku platformu specifično dizajniranu za učitelje, koja pruža širok spektar digitalnih alata s ciljem značajnog olakšavanja procesa planiranja i provedbe nastavnih aktivnosti. Ovaj sofisticirani sustav pomaže učiteljima u različitim aspektima njihovog pedagoškog rada, uključujući planiranje nastavnih sati, kreiranje testova, generiranje pitanja, te čak podršku pri pisanju pjesmica.

Jedna od ključnih karakteristika Magic School platforme je njena sposobnost automatskog prepoznavanja ključnih riječi. Korisnici odabiru željene nastavne aktivnosti sa svojim učenicima, definiraju ključne pojmove koje žele naglasiti. Nakon toga, umjetna inteligencija programa koristi ove ključne riječi kako bi generirala detaljan plan aktivnosti prema korisničkim preferencijama.

Ključna prednost platforme je pružiti podršku pri planiranju nastavnog sata. Učiteljima su ponuđene personalizirane smjernice, sugestije i predlošci za strukturiranje nastave, čime se znatno štedi vrijeme i povećava učinkovitost planiranja.

Ciljana grupa: Učitelji koji žele primjenjivati alate umjetne inteligencije u nastavi.

Potrebna predznanja: Osnove rada za računalom, korištenje internetskih preglednika.

Broj sudionika: 25

Uvjeti za sudjelovanje na radionici: 

Božena Ukić
Osnovna škola Središće
Croatia

Božena je profesorica informatike i tehničke kulture. Ima 15 godina radnog iskustva. Trenutno radi u osnovnoj školi Središće. Mentorica je učenicima na natjecanjima i smotrama, sudjeluje na raznim edukacijama, eTwinning projektima, od svibnja 2021. promovirana je u učitelja mentora, u veljači 2022. proglašena je“ CodeWeek leading teacher“ za Hrvatsku, u svibnju 2023. odabrana je kao Scientix Ambasador Hrvatske. U svakodnevnim aktivnostima povezuje STEM i IKT, organizira radionice Micro:bit, Arduino, Robotika, primjenjuje suvremene metode poučavanja u svom radu, na taj način promiče razvoj digitalnih kompetencija kod učenika.

Nera Batina
Osnovna škola Središće
Croatia

Nera Batina, profesorica je geografije i sociologije, trenutno zaposlena u Osnovnoj školi Središće. Istaknula se kao mentorica niza učeničkih projekata usmjerenih na građanski odgoj i obrazovanje, održivi razvoj, urbanu mobilnost, pametne gradove i prostorno planiranje. Kao voditeljica Županijskog stručnog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanje, provodi i organizira edukacije za učitelje i nastavnike Grada Zagreba. Ima status GLOBE učitelja, a zajedno s učenicima sudjeluje u aktivnostima GLOBE programa. U svom radu koristi suvremene i aktivne metode poučavanja, a od 2021. promovirana je u zvanje mentora. Njezina usmjerenost prema održivom razvoju i STEM-u ogleda se u aktivnom vođenju projekata koji potiču globalnu svijest i lokalno djelovanje.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2023 Zakon Group LLC